Láska prochází žaludkem: Valentýnské menu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 21. května 2024

Svátek slaví Monika, zítra Emil

Láska prochází žaludkem: Valentýnské menu!

valentýnské menu, recepty
valentýnské menu, recepty (Spak)

Využijte čtvrtečního svátku zamilovaných a přichystejte si menu, které lahodí oku a zároveň podnítí vaše smysly. Každý přece ví, že láska prochází žaludkem!

Srdíčka z párků

Potřebujete

2 párky se sýrem, 2 plátky slaniny, 2 plátky uzené šunky, 2 vejce, pažitku, pórek, petržel, sůl a pepř

valentýnské menu, recepty


Postup

Párky rozřízněte podélně na poloviny, poslední cca 1 cm nechte nerozříznutý. Poloviny párků ohněte »na ruby« a vytvořte tak srdíčko. Špičku spíchněte párátkem. Srdce vyplňte plátkem slaniny a uzené šunky. Na uzeninu vyklepněte jedno celé vejce, osolte, opepřete a nakonec posypte pažitkou. Pokrm zapékejte v troubě, až jsou vejce hotová. Ozdobte petrželí a pórkem. Podávejte s pečivem, brambory či bramborovou kaší.

Dobrota pro miláčka

Potřebujete

5 žloutků, 50 g rozdrobeného marcipánu, špetka soli, 3 lžic mandlového likéru, 180 g moučkového cukru, 5 bílků, 120 g hladké mouky, 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva, 150 g mletých mandlí, 80 g roztopeného másla, na ozdobení 4 lžíce jahodové marmelády, 3 balíčky světlé polevy


valentýnské menu, recepty
Postup

Ušlehejte žloutky, marcipán, sůl, mandlový likér a polovinu cukru. Bílky ušlehejte se zbytkem cukru dotuha. Sníh přidejte do žloutkové hmoty. Mouku s kypřicím práškem smíchejte, přidejte mandle, máslo a promíchejte. Těsto nalijte do vymazané srdcové formy a pečte asi 45 minut.

Upečené srdce nechte vychladnout, vyklopte z formy a potřete lžící marmelády. Rozehřejte 2 bílé polevy, jednu a 1/2 polevy natřete na dort. Zbytek polevy znovu rozpusťte a na dort nakreslete květy. Třetí polevu smíchejte s marmeládou. Pomocí špejle »vybarvěte« květy.

Exotická lahůdka

Potřebujete

1/2 malé červené chilli papričky, jarní cibulku, citron, 2 zralá avokáda, 100 g nízkotučného jogurtu, sůl, pepř, 40 g sušených brusinek, 4 obří krevety (syrové, stažené, spařené), 2 čajové lžičky oleje


valentýnské menu, recepty
Postup

Nasekejte najemno chilli papričku, vlašské ořechy a jarní cibulku. Nastrouhejte polovinu citrónové kůry a vymačkejte šťávu. Rozpulte avokádo a vydlabejte dužinu. Dužinu, citrónovou šťávu a jogurt rozmačkejte na pyré. Ochuťte solí a pepřem. Vmíchejte kůru, chilli papričku, jarní cibulku a brusinky. Obří krevety na oleji asi 2-3 minuty smažte. Pyré servírujte spolu s krevetami ve sklenicích.

Pálivé pochutnání

Potřebujete

4 silnější párky, skleničku barbecue omáčky, 5 lžic velmi pálivého kečupu, 4 větší cibule, 150 g šunky, 200 g anglické slaniny, sklenku černého piva, větší papriku, chilli papričky bez jadérek


valentýnské menu, recepty
Postup Párečky podélně nakrojte, naplňte plátky cibule, šunky, proužků papriky a chilli papričkou a potřete barbecue omáčkou smíchanou s několika lžícemi ostrého kečupu. Pak obě půlky k sobě opět přitiskněte pomocí obtočených plátků slaniny, které upevněte párátky. Párečky na 2-3 hodiny naskládáme do misky, posypeme zbytkem cibule a potřeme omáčkou smíchanou s pivem. Zapečte a podávejte s pečivem nebo pečenými brambory.

Studená láska
Potřebujete

200 g čerstvého lososa, 200 g čerstvého zázvoru, 2 malé cibule, 2 lžičky kopru a jednu snítku, 2 lžičky pepře, citrónovou šťávu z půlky citronu, lžičku sojové omáčky, 2 lžíce olivového oleje, sůl

valentýnské menu, recepty


Postup

Lososa nakrájejte na malé kostičky. Cibuli a zátvor nasekejte najemno. Přidejte k rybě spolu s koprem, pepřem, citrónovou šťávou, sojovou omáčkou a olivovým olejem. Osolte, ozdobte snítkou kopru a nechte v chladu uležet. Pak podávejte s opečenými tousty.



Masitá vášeň

Potřebujete
4 vepřové kotlety, 4 lžíce majonézy, 2 cibule, pepř, sůl, nastrouhaný parmazán

Postup

Kotlety důkladně naklepejte, osolte a opepřete. Poté na ně rozprostřete kolečka nakrájené cibule. Následně potřete maso a cibuli majonézou  a posypte nastrouhaným parmazánem. Pečte v předem rozehřáté troubě na 200 ° C po dobu 25 minut dozlatova.



Autor:  ida

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.