Recept za stovku: Pórková bramboračka

Nebaví vás platit majlant za miniaturní porce v nóbl restauracích, ani vařit doma náročné pokrmy, které vás stojí spoustu času i peněz? Přinášíme vám tipy na lehký oběd či večeři, které odlehčí nejen vašemu žaludku, ale hlavně vaší peněžence.
1 pórek • 250 g brambor • 25 g másla • 1 lžíce oleje • 1 kostka zeleninového bujonu • 300 ml mléka • 150 g taveného sýru • 1 lžička kmínu • sůl • hrst bylinek
Příprava
Očistíme pórek, oloupeme brambory a vše nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nakrájený pórek, brambory, kmín a vše krátce podusíme. Vše zalijeme 900 ml zeleninového bujonu a vaříme asi 20 minut, dokud nejsou brambory měkké. V menším hrnci necháme v mléce ohřát a rozpustit tavený sýr. Nalejeme do polévky a podle chuti dosolíme. Polévku posypeme pažitkou či petrželkou.
Cena: 70 Kč
Staňte se našimi fanoušky na facebooku a získejte každý den VIP recept. Stačí kliknout na obrázek!