Pohlreichova kuchařka: 10 výborných receptů!
Zdeněk Pohlreich (53) se stal během dvou let, kdy se objevuje na Primě, kuchařskou celebritou. Jedni ho milují a druzí nenávidí. Jiří Babica (49), Pohlreichův konkurent z televize Nova, pokaždé na jeho adresu říká: „Ať ukáže, jestli umí vůbec něco uvařit!“ A tak vám to Zdeněk ukáže. Nedělní Aha! vám exkluzivně přináší 10 jeho receptů.
Hovězí plec na červeném víně
V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené kusy masa. Zprudka je opečeme ze všech stran dohněda. Přidáme trochu oleje a vložíme nakrájenou zeleninu, kterou orestujeme. Půlku schováme na ozdobu. Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Vložíme maso, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Maso vymyjeme a dáme stranou, ale udržujeme v teple.
Omáčku přecedíme. Svaříme na potřebnou hustotu, po částech do ní zašleháme chlazené máslo a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a jen mírně prohřejeme. Už se nesmí vařit!
Potřebujete:
- 800 g loupané hovězí plece
- 100 ml hovězího vývaru
- 50 ml rostlinného oleje
- 1 mrkev
- 1 cibuli
- 300 g celeru
- 8 žampionů krájenýchna osminky
- 300 ml červeného vína
- 2 lžíce rajského protlaku
- 50 g másla krájenéhona kostičky
- 1 lžíce sekanéploché petržele