Papilot s vepřovým masem a ananasem
Z ananasu okrájejte slupku, rozpulte ho, vykrojte tuhý střed a nakrájejte ho na plátky. Lehce naklepejte medailonky z kýty nebo panenky. Maso posypte solí a drceným pepřem.
POTŘEBUJETE:
■ 1 ananas
■ 8 vepřových medailonků
■ drcený pepř
■ sůl
■ 1 lžíci olivového oleje
■ ½ lžičky kurkumy
■ hrst rukoly
■ 1 lžíci sójové omáčky
Připravte si větší plát papíru na pečení nebo alobalu, potřete ho olivovým olejem, rozložte na něj střídavě medailonky a plátky ananasu, posypte kurkumou, drobně natrhanou rukolou a pokapejte sójovou omáčkou. Obal pevně uzavřete, položte na plech, vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 °C cca 30 minut. Podávejte s brambory, rýží nebo pečivem.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi