Kuřecí maso na grilu
V malém kastrůlku zahřejte olej, vsypte do něj drobně nakrájenou feferonku, zamíchejte a odstavte. Pak do něj přidejte víno, pepř, koření Barbecue, med, sůl a rozmíchejte. Porce drůbežího masa vložte do marinády, nechte rozležet (minimálně půl hodiny) a pak zvolna grilujte ze všech stran.
POTŘEBUJETE:
■ 750 g kuřecího masa (řízky, paličky, křidélka)
■ 50 ml oleje
■ 1 feferonku
■ 50 ml dezertního vína
■ 2 lžíce medu
■ 1 lžičku drceného pepře
■ 2 lžičky koření Barbecue
■ sůl
Během pečení potírejte zbylou marinádou. Podávejte s pečivem, pečenými brambory a zeleninou.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi