Labužnický řízek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Labužnický řízek

Řízky na několik hodin vložte do marinády, kterou jste udělali ze sójové omáčky, sherry, pepře a soli.

POTŘEBUJETE (na 4 porce):

■ 4 vepřové řízky (nejlépe z kýty)
■ 8 polévkových lžic sójové omáčky
■ 4 polévkové lžíce sherry
■ 4 polévkové lžíce oleje
■ 4 plátky tučné slaniny
■ 4 polévkové lžíce nasekaných mandlí
■ 16 polévkových lžic fazolí z konzervy
■ pepř a sůl

Po vyndání řízky osušte a grilujte na předem vyhřátém grilu při nejvyšší teplotě. Během grilování rozehřejte na kastrolku olej, ve kterém dorůžova opražte na kostky nakrájenou slaninu, pak přiložte fazole a mandle. Přidejte zbytek marinády, ve které bylo položené maso, a vše společně zahřejte. Směs pak naaranžujte na grilovaný řízek.

převzato z knihy Grilujeme doma i v přírodě z nakladatelství Fortuna Print

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.