Sladké dobroty: Ovocné želé bábovičky podle Kateřiny Gajové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Ovocné želé bábovičky podle Kateřiny Gajové
Potřebujete
kvalitní ovocný džus (jablečný, pomerančový, ananasový) • agar v prášku (k dostání ve zdravé výživě) • ovoce dle chuti
Postup:
Ovocnou šťávu rozmixujeme s vybraným ovocem. Můžeme také vytvořit barevné kombinace, např. jednu polovinu rozmixujeme s jahodami a druhou s pomeranči nebo banány. V této hmotě rozmícháme agar. Obvykle se dává jeden balíček (15 g) na 1 litr tekutiny. Přivedeme k varu a povaříme asi 3 minuty.
Šťáva by měla začít poněkud houstnout. Teplou hmotu vlijeme do připravených nádob vyložených kuchyňskou fólií a necháme ztuhnout v lednici. Pokud chceme vytvořit dvoubarevné bábovičky, svaříme obě barevné hmoty s agarem zvlášť. Můžeme takto docílit i proužkovaného vzoru, pokud budeme do formiček vlévat hmoty v několika vrstvách. Pokud chceme, můžeme do formiček vložit čerstvé ovoce a hmotou jej zalít.