Osvědčené rychlovky: Orlovský grenadýr podle Jany Remkové

Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad jako vlk a chcete se co nejdříve a nejvíce zasytit. Lehká odpověď? Těstoviny a různé variace na ně!
Orlovský grenadýr podle Jany Remkové
Potřebujete:
200 g těstovin • 150 g polohrubé mouky • 150 g hrubé mouky • 1 vejce • sůl • 1 větší cibuli • 50 g pikantního salámu • 1 lžíci sádla • 1 lžičku mleté sladké papriky
Postup:
Do mísy nasypeme polohrubou i hrubou mouku. Osolíme, přidáme vejce a tolik vody, abychom umíchali husté těsto. To protlačíme do vroucí vody přes haluškovač, jakmile nočky vyplavou, jsou hotové. Scedíme je a propláchneme studenou vodou. V dalším hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny.
Cibuli nakrájíme a osmažíme ji dorůžova na sádle, přidáme na kostičky nakrájený salám. Ke konci smažení přidáme sladkou papriku a už jen promícháme, dáváme pozor, aby se paprika nespálila. Uvařené těstoviny a nočky dáme do jednoho hrnce a promícháme s cibulovo-salámovou směsí. Vložíme do pekáčku a asi 15 minut pečeme v troubě. Podáváme s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.