Sladké dobroty: Jablečný crumble podle Kateřiny Gajové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Jablečný crumble podle Kateřiny Gajové
Potřebujete
4 jablka • ovesné vločky • obilné klíčky • hrubě mleté vlašské ořechy • med nebo javorový sirup • mletou skořici • rozinky • 4 lžíce oleje
Postup:
Jablka nakrájíme na kostky, smícháme s rozinkami nabobtnanými ve vodě a skořicí a vložíme do zapékací misky. Připravíme drobenku z vloček, klíčků, skořice, medu nebo javorového sirupu, oleje a vlašských ořechů, mělo by jí být tolik, aby jablka pokryla. Drobenkou ovoce přesypeme a pečeme na 180°C asi 20 minut dozlatova.