Mámě dvou dětí se změnil celý život: Přišla v nemocnici o oko! A pak o práci v autoškole! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Mámě dvou dětí se změnil celý život: Přišla v nemocnici o oko! A pak o práci v autoškole!

Bývalá učitelka v autoškole Monika Havranová je zmrzačená po nevydařené operaci oka ve Vítkovické nemocnici.
Bývalá učitelka v autoškole Monika Havranová je zmrzačená po nevydařené operaci oka ve Vítkovické nemocnici. (Foto Aha! – Ivana Žáková)

Učitelka autoškoly Monika Havranová (43) ze Staré Vsi nad Ondřejnicí na Ostravsku postoupila transplantaci rohovky. Máma dvou dětí ale po výkonu o pravé oko přišla. Že bude slepá, jí doktoři ani neřekli!

Celé utrpení Moniky začalo před deseti lety, kdy jí během hraní dvouletá dcerka škrábla do oka. Lékaři rozhodli, že je zakalenou rohovku třeba transplantovat.

„Tvrdili mi, že to není nic složitého a za dva dny jsem doma. Když jsem se z narkózy probudila, měla jsem obrovské bolesti. Řekli mi jen, že došlo ke komplikacím, v nemocnici jsem zůstala tři týdny. To, že jsem poloslepá, zamlčeli,“ vzpomíná Monika.

Psychické problémy

O tom, že na pravé oko už v životě neuvidí, se dozvěděla náhodou až po dvou měsících během ultrazvuku v jiné nemocnici. Mrtvé oko jí museli odstranit. Monika přišla o práci učitelky v autoškole a nejen kvůli zohyzdění začala mít i psychické problémy, se kterými se dodnes léčí.

Díru po odstranění oka měla zakrýt protéza. „Jenže ani ta se neujala. Začal mě hrozně bolet trojklanný nerv, takže umělé oko muselo taky jít pryč,“ popisuje nešťastná žena.

Video se připravuje ...

Žaloba na nemocnici

Na Vítkovickou nemocnici v Ostravě, kde nepovedená transplantace proběhla, Monika podala žalobu a chce náhradu škody ve výši 2,8 milionu Kč. „Je to za ušlý výdělek, kdy jsem přišla o práci učitelky v autoškole, šla do částečného invalidního důchodu a byla na úřadu práce. Jelikož nemůžu mít protézu, jsem zmrzačená. Změnil se mi celý život,“ vysvětluje Monika.

Chyba anesteziologa?

„Operatér tvrdí, že došlo k chybě během anestezie, kdy nebyla dostatečná, a já jsem při zákroku začala kašlat a dusit se. Tím došlo ke zvýšení očního tlaku a vytlačení otevřeného oka,“ popisuje Monika. „To sice operatér tvrdí, ale nemá proto žádné důkazy. Samotní lékaři jakoukoli svou chybu odmítají. Případ je velmi komplikovaný,“ komentuje mluvčí Vítkovické nemocnice Radka Miloševská.




Přečtěte si
soltero1
19. 8. 2014 • 15:14

Souhlásky sam se sebou? Tak to jsi klesl hodně hluboko

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.