Smekáme! Martin (18) po nehodě život nevzdal! Bez nohy válí basket i golf! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Smekáme! Martin (18) po nehodě život nevzdal! Bez nohy válí basket i golf!

Martin si chce život užívat i přes nepřízeň osudu. A jde do toho naplno!
Martin si chce život užívat i přes nepřízeň osudu. A jde do toho naplno! (Foto pro Aha! – Jiří Podroužek)

Martinu Slávikovi (18) se před 4 roky obrátil život naruby. V Brně spěchal na trénink taneční skupiny Dynamic. Při přecházení kolejí uklouzl na sněhu a skončil pod tramvají. Přežil, ale přišel o pravou nohu...

„Po probuzení z umělého spánku jsem byl pod práškama. Nicméně byl to šok, se kterým se každý člověk musí poprat sám. Já jsem to od začátku, s vyhlídkami na lepší budoucnost bral sportovně. Jinak bych se zhroutil. Bojoval jsem o opětovné postavení se na nohy,“ vzpomíná Martin.

Mladík absolvoval takřka tříleté martyrium operací, léčení, pobytu v nemocnicích a rehabilitačních ústavech. Bylo to těžké, ale Martin to nevzdal. Přitom stačil ukončit základní školu v řádném termínu. Zvládl úspěšně také přijímačky na střední školu.

Plný optimismu

Neuplynul ještě ani rok od neštěstí, když se Martin vydal na první trénink basketbalového oddílu Hobit Brno. Na speciálním vozíku určeném právě pro basketbal. Netrvalo dlouho a Martin se stal oporou klubu v České i Rakouské basketbalové lize, nechyběl ani jako závodník na plaveckých soutěžích.

…a v tvrdém boji pod basketbalovým košem.

Jeho posledním sportovním objevem je golf. „Mohou za to kamarádi a pobyt v rehabilitačním zařízení v Malvazinkách. S pomocí České golfové asociace handicapovaných se mi podařilo splnit předpoklady pro vydání zelené karty. Získal jsem také do zápůjčky základní golfové vybavení a v turnaji starého kontinentu handicapovaných jsem skončil druhý,“ dodává mladík, který je stále plný optimismu.

Martin při golfovém odpalu…

Autor:  pie

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.