Staň se (třeba) novinářem díky Akademii žurnalistiky a nových médií! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Staň se (třeba) novinářem díky Akademii žurnalistiky a nových médií!

Chcete se stát novinářem? Máte jedinečnou šanci.
Chcete se stát novinářem? Máte jedinečnou šanci. (Profimedia.cz)

Listujete deníkem Blesk, Aha!, Sport, časopisem Reflex nebo Světem motorů... A říkáte si: to bych chtěl dělat? Nebo chcete jednou stát jako moderátor či reportér před kamerou? Teď máte jedinečnou šanci se na tato povolání připravit.

I vy můžete získat vzdělání a praxi v oboru médií, a to v nejsilnějším vydavatelství v České republice díky projektu Akademie žurnalistiky a nových médií. Po úspěšném prvním ročníku se totiž otevírá další ročník Akademie žurnalistky a nových médií. Studenti jsou na budoucí povolání připravováni nejen profesionálními novináři, ale také zkušenými experty z marketingu, digitálních médií nebo třeba inzerce.

Staňte se tedy (třeba) novinářem i vy! Co nabízíme oproti jiným školám? Odborní garanti výuky dennodenně v médiích pracují a mentoři odborné praxe už od prvního ročníku studenty integrují do chodu redakcí a živých projektů.

Co se zde učí?
Profesně orientovaný program se skládá z odborné přípravy v předmětech, jako jsou tisková média, specifika sportovní, bulvární, lifestylové žurnalistiky, moderování. Velký důraz je kladen na celou oblast nových médií, ať se jim říká on-line, anebo digitální média. Škola poskytuje vzdělání i ve všeobecných předmětech jako politologie, psychologie, sociologie, český jazyk a cizí jazyky... Díky předmětům, jako je marketing, inzerce a reklama, manažerské dovednosti, tiskový mluvčí či blok vzdělávání v oblasti audiovizuální techniky, ve kterém se studenti naučí třeba i práci se softwarem k editaci obrazu a zvuku, škola nabízí i možnost se po absolutoriu uplatnit i v rádiích, v televizi či v reklamních a mediálních agenturách.

Praxe přímo v centru dění!
Studenti vykonávají praxi ve vydavatelství v Praze-Holešovicích. Díky zázemí nejsilnějšího hráče na trhu mají ojedinělou šanci učit se od těch nejlepších osobností v oboru. Během tříletého programu projdou téměř všemi odděleními – od newsroomu Blesku, Aha!, Reflexu, Sportu, Světa motorů, ABC a řady dalších tištěných a on-line titulů přes audiovizuální pracoviště až po oddělení marketingu a komunikace.

Po škole budete Dis.
Studium je zakončeno absolutoriem, které se skládá ze zkoušky z angličtiny, z odborných předmětů (Historie a typologie médií, Redakční management a multimediální workflow, Tvorba žurnalistických celků) a z obhajoby absolventské práce. Absolvent získává označení diplomovaný specialista (DiS.), které se uvádí za jménem.

Denní i dálkové studium
Uchazeč o studium si může vybrat z nabídky buď denní, či kombinované formy. Obě tyto formy studia jsou rozvrženy do tří let.

Den otevřených dveří
Den otevřených dveří Akademie žurnalistiky a nových médií a ostatních vzdělávacích programů probíhá v PB – Vyšší odborné škole a Střední odborné škole managementu, s. r. o., také 10. června od 14.00 do 16.00 hod. v ulici Nad Rokoskou 111/7 v Praze 8. Využijte nabídku možnosti individuálních termínů návštěvy PB - Vyšší odborné školy a Střední školy managementu, s. r. o., která kromě vzdělávacího programu žurnalistiky a nových médií nabízí i studium aplikace výpočetní techniky, cestovního ruchu, finančního poradenství a personálního řízení. Domluvte si termín prostřednictvím e-mailu: studijni@pbvos.cz nebo telefonicky na čísle 725 196 038 či 284 680 080.

Kdy na přijímačky?
Termíny přijímacího řízení jsou 2. a 10. června 2014 a dále dle individuální dohody. Dodatečně i v červenci, srpnu a září. Přijímací řízení probíhá formou motivačního pohovoru. Přihlášku podává uchazeč o studium na tiskopise, který lze stáhnout na www.akaz.cz.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.