Exprezidentova moudra o EU lidi nechtějí ani za hubičku… Klausi, už (si) to zabal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Exprezidentova moudra o EU lidi nechtějí ani za hubičku… Klausi, už (si) to zabal!

Zaujatý Václav Klaus aneb Některé knihy čtou jen jejich autoři...
Zaujatý Václav Klaus aneb Některé knihy čtou jen jejich autoři... (Foto ČTK, Dan Černovský)

Kdepak asi udělal inženýr Klaus chybu? Exprezident byl možná slušný prognostik, ale jako spisovatel se dost přepočítal. Jeho kniha o evropské integraci musela zlevnit ze 199 na 39 korun. Ani tak ji nikdo nechce…

„Kniha je pokusem podívat se v dnešní neklidné situaci na Evropu bez růžových brýlí,“ píše se na přebalu publikace Evropská integrace bez iluzí z roku 2011. Růžové brýle si ale Václav Klaus (72) přece jen nasadil. To, když si spolu s vydavatelem myslel, že si suchá moudra o Evropské unii koupí deset tisíc lidí (což byl původní náklad) za plnou cenu 199 korun. Nekoupilo... Nyní skoro dva tisíce kusů leží ve výprodejových částech knihkupectví. Třeba i za 39 korun.

Ach, to jméno!

„K plošnému zlevnění jsme sáhli kvůli potřebnému uvolnění skladových prostor,“ potvrdila deníku Aha! Veronika Presová z vydavatelství Euromedia. Ve prospěch vydavatelství hrál fakt, že téma EU je před dnešními volbami do Evropského parlamentu super aktuální. Tento jinak dobrý plán ale možná pohřbívá Klausovo jméno na knize. Exprezident je totiž po amnestii, kdy propustil 6500 trestanců z vězení, stále extrémně nepopulární.

Za pár kaček

Kniha je tak dalším titulem z Klausova portfolia, které si lze pořídit doslova za pár kaček. Deník Aha! už dříve napsal například o zlevnění exprezidentových ročních bilancí s názvem Rok první až Rok desátý. Ty se prodávaly ve slevě z 249 korun na 49 korun.



Přečtěte si
lalia
12. 7. 2014 • 13:21

Klaus se vyznamenal amnestií a církevními restitucemi.I kdyby udělal nevím co,tak toto ho postavilo na nejnižší schodek co president mohl pro své lidi,kteří ho tolik let dotovali to NEJHORŠÍ.Být ním,tak nevylézám,nedivila bych se,kdyby mu dal někdo do drž ky.

zadnice
23. 5. 2014 • 17:24

Klause ani náhodou, v této republice toho pohnojil až až!!!! ZOBÁK NEZAVŘE.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.