Rychle a opile: Honička se silničním pirátem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rychle a opile: Honička se silničním pirátem

Zběsilou honičku zachytila termokamera na policejním vrtulníku.
Zběsilou honičku zachytila termokamera na policejním vrtulníku. (PČR)

Namol opilý a nebezpečný! Silniční pirát (43) ujížděl policistům po dálnici z Plzně až před Prahu. Během dramatické honičky naboural dvě policejní auta a zranil tři policisty.

Kradl, řídil jako šílenec, ohrozil životy desítek lidí… To jsou prohřešky Ukrajince (43), krterý se marně snažil na dálnici D5 ujet policistům. „Cizinec ve čtvrtek večer v Plzni ujel od čerpací stanice bez placení. Odmítl zastavit na výzvy policistů a velice riskantní jízdou ujížděl po dálnici D5,“ řekl Aha! středočeský policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

Policistům se podařilo silničního piráta zastavit ve chvíli, kdy se nedaleko Rudné u Prahy pokusil otočit auto do protisměru. „Muž prudce zabrzdil, a způsobil tak srážku se dvěma policejními auty, které jely těsně za ním,“ popsal mluvčí. Tři policisté skončili v nemocnici. Aby toho nebylo málo, muž nadýchal skoro dvě promile alkoholu. Hrozí mu až tři roky vězení.

Autor:  rvs

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.