Lesana zachránili v lese: Tyran ho přivázal k posedu a odešel... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Lesana zachránili v lese: Tyran ho přivázal k posedu a odešel...

Zvířecí záchranář Karel Bobál pejska naložil do přepravky a odvezl do stanice, kde mu dal najíst a napít.
Zvířecí záchranář Karel Bobál pejska naložil do přepravky a odvezl do stanice, kde mu dal najíst a napít. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Vlastní smrt přežil u Vítkova na Tachovsku kříženec rotvajlera (2). Někdo ho přivázal k posedu a doufal, že ho myslivec v lese zastřelí. Ten to naštěstí neudělal. Naopak. Zvíře zachránil.

Myslivec zoufalého a vyhladovělého hafana odvázal a zavolal zvířecího záchranáře Karla Bobála. „Musel pořád stát. Nemohl si lehnout. Pod sebou měl bláto nebo promáčenou trávu. Byl vystresovaný, na všechny proto útočil. Tak jsem ho odchytl a zavřel do přepravky,“ popisuje Bobál, který dal pejskovi jméno Lesan.

Lesan

Bída v Česku tak dohání lidi k takovýmto zoufalým činům. Tachovsko je region z vysokou nezaměstnaností a majitel se křížence rotvajlera zbavil nejspíš proto, aby nezatěžoval rodinný rozpočet. „Pejskovi mohl také umřít majitel, a ten nový ho nechtěl živit a zbavil se ho jako nechtěného dědictví,“ myslí si Bobál.  

Autor:  zb

Přečtěte si
babcahanca
25. 1. 2014 • 14:29

Byla to opravdu velká odvaha, odvázat psa, ale jistě měl se zvířaty zkušenost a věděl, co si může dovolit. K posedu bych přivázala toho dvounožce. Ať se Lesanovi daří a dostane se do dobrých rukou !!!

majojo
25. 1. 2014 • 12:41

Myslivec zbídačelého a hladového hafana, který útočil na všechny, odvázal a pak zavolal zachranáře? To pak nebyl myslivec, ale vůl! Ale za to Lesan nemůže a přeju mu klidný a hezký psí život.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.