Invalidní Sarah Celá (55) obětí hyenismu: Ženu bez rukou okradl právník Focko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Invalidní Sarah Celá (55) obětí hyenismu: Ženu bez rukou okradl právník Focko!

Paní Celou z Jihlávky sprostě okradl advokát Focko!
Paní Celou z Jihlávky sprostě okradl advokát Focko! (Foto Aha! - Martin Pekárek)

Jestli si osud na někoho zasedl, tak je to tato žena. Sarah Celá (55) z Jihlávky pod Javořicí. Narodila se bez rukou, její manžel Jiří (59) zase ve čtyřech letech přišel o nohu. Nedávno jim někdo odcizil čtyřkolku, na které byli oba závislí, Když paní Sarah cestovala s dcerou do Jihlavy, v zatáčce do nich prudce narazilo jiné auto, jehož řidič byl opilý. Výsledek? Zlomená páteř, s následky autonehody se žena vypořádává dodnes. Tím však výčet smůly nekončí. Nyní ji podvedl právník, kterého si najala!

Slíbil, že jí vyhraje soud

„Před rokem jsem požádala advokáta Vladimíra Focka z Brna, zda-li by mi napsal odvolání k soudu, který nedopadlo dobře. Jednalo se o těžkou dopravní nehodu, kterou jsem utrpěla,“ začala vyprávět paní Sarah. „On souhlasil a já do něj vložila veškerou svojí naději. Začal líčit, co všechno napíše, aby to mělo u soudu jakousi váhu. Ubezpečoval mě, abych se ničeho nebála, že všechno dobře dopadne,“ popsala žena. Byla spokojená. Věřila, že právě on je tím pravým spasitelem.

Svěřila mu všechno, co měla

Pak si od ní vyžádal předběžnou finanční zálohu ve výši 30 000 korun. „Chtěl ji v hotovosti, ale já nemám při výběru nastavenou tak vysokou částku a tak musím jedině posílat přes internet bankovnictví. To se mu nelíbilo, ale nakonec se s tím smířil,“ uvedla Sarah Celá. Byly to její veškeré úspory. „Měla jsem je schované například na to, kdyby se něco stalo, hospitalizaci v nemocnici, úmrtí, prostě jakékoliv neštěstí, abych měla něco v zásobě,“ poznamenala.

Sbalil peníze, pak se zapíral

Právník ji stále ujišťoval, aby neměla žádné obavy. „Že mu prý ještě pomohou kamarádi, další advokáti, kteří mají s takovými případy zkušenosti,“ doplnila žena. Jakmile mu ale peníze připutovaly na účet, změnilo se jeho chování o sto osmdesát stupňů. „Najednou začal být stále nemocný, nevykonal pro mě vůbec žádný právní úkon. Přestal existovat,“ sdělila žena. Není divu, že ji s ním brzy došla trpělivost. „Když jsem mu oznámila, že u něj vše ruším a žádala ho, aby mi vrátil zálohu, tak mi napočítal takové úkony, o kterých vůbec ani nemám páru, že by pro mě dělal,“ povzdechla si Sarah.

Zbyly jen oči pro pláč

Nakonec si na doporučení našla jinou advokátku. „I ta se podivila nad jeho chováním, sama prohlásila, že se obohatil neoprávněně. Podala jsem stížnost na Českou advokátní komoru. Chtěla bych tímto všechny varovat, aby si na takové lidi dávali pozor,“ uvedla žena a oči se jí zalily slzami. „Člověk si utrhne od huby žvanec, aby ušetřil nějakou tu kačku, a pak ho takhle sprostě okradou.“ Advokáta Vladimíra Focka z Brna jsme kontaktovali jak telefonicky, tak i písemně. Ani na jedno nereagoval.




Přečtěte si
sarah24
26. 1. 2014 • 11:35

DOBRÝ DEN, CHTĚLA BYCH VÁM VŠEM PODĚKOVAT ZA PROJEVENOU PODPORU. NAŠLA JSEM V DISKUZI DOTAZ: CO JSME DELALI ZE MAME TOLIK DN. CHTĚLA BYCH RICT, ŽE TO BYLA VINA PROTIJEDOUCÍHO AUTA A OŽRALÉHO ŘIDIČE, KTERÝ TO DO NAS NAPÁLIL. CO SE TÝKÁ ADVOKÁTA, BOHUŽEL JSEM DŘÍVE DO JEHO NITRA NEVIDĚLA. PRACH SPROSTĚ SE NA MĚ - BEZMOCNE ŽENĚ OBOHATIL A DOSUD MU NENÍ HANBA ABY VRÁTIL PENÍZE, ZA KTERÉ NEUDĚLAL ŽÁDNÝ PRÁVNÍ UKON. HOVOŘILA JSEM S JINYM ADVOK. O PODÁNÍ ŽALOBY A TEN MI ŘEKL, ŽE NEMÁM ŽÁDNOU ŠANCI NA ÚSPĚCH ! PROSÍM VŠECHNY, KDO BY VĚDĚL KAM SE JEŠTĚ OBRÁTIT O POMOC, DEJTE MĚ PROSÍM VĚDEĚT PŘES P. REDAKTORA. DEKUJI A MEJTE SE HEZKY.

illis
13. 1. 2014 • 20:58

prroud Když jinak nedáš

prroud
13. 1. 2014 • 10:25

Kdyz jsem psal "odstrelit"............myslel jsem ODSTRELIT! Jinak se tech smejdu nikdy nezbavime,to jsou ti kdo o praci nepremejslej,nikdy z nich nic nebude,ti myslej jen na to jak se dostat k baliku bez namahy,kecama,smelinou,cachrama,jakkoliv,jen si nemuset mydlit ruce a mit pracovni dobu!

illis
12. 1. 2014 • 21:39

Podat trestní oznámení a klidně se soudit se šmejdem, který okrade ženu s tak velkým handicapem. To není JUDR. ale prach sprostý podvodník. Pro takovéto lidi, kteří už mají osobní život postižením velmi ztížený by měly být právnické služby a služby advokáta bezplatné . Hlavně, že máme sponzory pro volební kampaně. Tohle je skutečně hnusné jednání . Tomu člověku by měl být odebrán titul a udělena vysoká pokuta s odškodněním pro paní Sarah . Doufám, že bude mít minimálně problém s tím, že ho lidé už nebudou vyhledávat .

prroud
12. 1. 2014 • 18:09

super britvo ,jeste kdyby chtela nektera dobra duse z jeho okoli k nemu zajet a toho zlodeje odstrelit,a kazdyho takovyho,hned by zacal bejt poradek! Kdyz ho nase slavny "kocourkovsky pravo" zjednat nedokaze!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.