Záhadná smrt palestinského velvyslance: Stěhováci mezi podezřelými? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Záhadná smrt palestinského velvyslance: Stěhováci mezi podezřelými?

Džamál Muhammad Džamál
Džamál Muhammad Džamál (Aha! – David Malík, ara)

Zbrojní arzenál jako pro malou armádu! To objevila policie v sídle Palestinců v pražském Suchdole, kde vyšetřuje smrt palestinského velvyslance Džamála Muhammada Džamála (†56). Toho na Nový rok zabil výbuch trezoru.

Policie našla kolem 70 zbraní a chemikálie, na dalším z trezorů byly pachové stopy výbušniny. Další zbraně jsou pravděpodobně ukryty v současném sídle palestinské ambasády v pražské Troji. Tam ale česká policie nemá přístup, na objekt se vztahuje diplomatická ochrana. Pokud by tam udělali »šťáru« a nic nenašli, vyvolalo by to mezinárodní skandál.

Podle zdroje Aha! policie v souvislosti s výbuchem prošetřuje i dopravní firmu, která ve středu ráno trezor na místo přivezla. Trezor, do kterého se údajně ukládaly dokumenty, měl být v době tragédie prázdný a je možné, že se do něj trhavina dostala až cestou.

Městská část Praha-Suchdol požaduje po ministerstvu zahraničí přemístění palestinské ambasády mimo své území. To připustilo, že obavy sdílí a je připraveno o situaci jednat.

Dcera Rana: Tátu zavraždili!
Podle dcery velvyslance Džamála Muhammada Džamála byl její otec zavražděn. „Informace o výbuchu bezpečnostního zařízení v jeho trezoru není pravdivá. Trezor se používal denně po 30 let. Je starý, nemoderní a nemá žádná důmyslná vybavení,“ řekla Rana v rozhovoru pro palestinskou agenturu Ma’an.

Autor:  rvs,mal,ljš,ljš

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.