Zapálil svíčku a pak... Málem uhořel v kuchyni | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zapálil svíčku a pak... Málem uhořel v kuchyni

Vnitřní vybavení domu je zcela zničené.
Vnitřní vybavení domu je zcela zničené.  (pro Aha!: Miloš Bláha, Vladimír Vlk)

PLZEŇ – Noc hrůzy prožil majitel neudržovaného domku v plzeňské čtvrti Nová Hospoda. Večer se najedl, prohrábl oheň ve starých kamnech a usnul. Když se po pár hodinách probudil, byla celá kuchyň v plamenech.

Noc hrůzy prožil majitel neudržovaného domku v plzeňské čtvrti Nová Hospoda. Večer se najedl, prohrábl oheň ve starých kamnech a usnul. Když se po pár hodinách probudil, byla celá kuchyň v plamenech.

Hořící dům v úterý večer vyděsil sousedy, ti také zavolali hasiče. Navíc se obávali, že se majiteli domku nepodařilo plamenům utéct, a tak začala blesková akce. Hasiči bojovali s plameny a při tom starý dvoupokojový domek prohledávali, zda řádící živel muže neuvěznil uvnitř. Brzy se ukázalo, že tomu tak není. „Vůbec nevím, co se stalo. Otevřel jsem oči a viděl jsem, že hoří záclony, stůl, všude byl oheň. Naštěstí se mi podařilo na poslední chvíli utéct,“ popisuje noční událost vyděšený muž (60).

Hasiči už mají jasno, proč začalo hořet. V domku byl totiž odpojen elektrický proud, a tak kromě topení v kamnech si muž také svítil svíčkou. Ta se však převrátila a od ní začalo hořet. „Viděla jsem pana Hadače, jak stojí před domem, a tak jsem mu domlouvala, ať se jde domů ohřát. On nám ale odpověděl, že mu bude brzy teplo, že to tu zapálil,“ říká jedna ze sousedek s tím, že je muž zřejmě duševně nemocný.

Muži, který už na první pohled má hluboko do kapsy, oheň zničil všechno, co bylo v kuchyni. A další škody nadělaly proudy vody z hasičských cisteren. Za své vzalo dokonce i sklo v oknech. „Nevím, co budu dělat. Hlavně, že barák nelehl popelem celý a že se mi podařilo včas zmizet,“ pokyvoval hlavou muž při pohledu na spáleniště, které zbylo z kuchyně.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.