Fotbal na zahradě Buckinghamského paláce! Princ William varoval: Nerozbijte babičče okna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Fotbal na zahradě Buckinghamského paláce! Princ William varoval: Nerozbijte babičče okna!

Princ William hraje fotbal.
Princ William hraje fotbal.  (Foto Reuters, Profimedia.cz, EPA a Instagram)

Královna Alžběta (87) tu většinou přijímá návštěvy nebo pořádá »garden party«. Teď se ale na zahradě Buckinghamského paláce hrál fotbalový zápas! A princ William, který si také kopl do balonu, spoluhráče varoval: Hlavně nerozbijte babičce okna!

Na »posvátné« půdě královského sídla se střetly amatérské týmy Civil Service FC a Polytechnic FC, dva z nejstarších amatérských klubů Británie. Důvod? Oslava 150. výročí tamní fotbalové asociace. Mač pomohl zorganizovat princ William, jenž si před samotným výkopem s amatéry i zakopal, stejně jako někdejší hvězda Liverpoolu, Manchesteru a Realu Madrid Michael Owen (33).

„Buckinghamský palác je srdce národa, proto neexistuje lepší místo na oslavu našeho národního sportu. Ale musím vás varovat. Jestli někdo rozbije okno, bude se zodpovídat přímo mojí babičce,“ varoval s úsměvem vévoda z Cambridge partu »kopáčů«. Celý zápas měl osobitou atmosféru – střelci gólů (Polytechnic vyhrál 2:1) se místo svlékání dresu klaněli následníkovi trůnu, o poločase livrejovaní služebníci podávali nakrájené pomeranče ze stříbrných táců..Harry se prý bude ženit!


Britská média už to mají za hotovou věc: princ Harry (29) ještě letos oznámí, že se bude ženit! Jeho vyvolenou je modelka Cressida Bonas (24). „Harry chce děti a pořád mluví o manželství. Cressida vzala tu myšlenku za svou,“ prohlásila její kamarádka.



Autor:  štš

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.