Známý sportovní trenér dostal pět let! Zneužíval gymnastky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Známý sportovní trenér dostal pět let! Zneužíval gymnastky!

Martin Šimůnek
Martin Šimůnek

BRNO – Rozhodnuto! Nejvyšší soud poslal trenéra Martina Šimůnka (43) za pohlavní zneužívání nezletilých dívek na pět let do vězení. Bývalý dvojnásobný mistr republiky ve sportovní akrobacii pracoval jako trenér v pražském oddíle TJ Bohemians, kde podle obžaloby zneužil dvě dívky, které proti němu následně u soudu svědčily.

Rozhodnuto! Nejvyšší soud poslal trenéra Martina Šimůnka (43) za pohlavní zneužívání nezletilých dívek na pět let do vězení. Bývalý dvojnásobný mistr republiky ve sportovní akrobacii pracoval jako trenér v pražském oddíle TJ Bohemians, kde podle obžaloby zneužil dvě dívky, které proti němu následně u soudu svědčily.

Šimůnek se včera k soudu opět nedostavil a poslal za sebe jen svého advokáta. Obviněný trenér nejdříve dostal sedm let, včera mu ale trest Nejvyšší soud snížil na pět roků. S jednou z dívek, Terezou K., měl totiž dlouhodobý milostný vztah a soud mu dal v odvolacím řízení za pravdu, že dívku nezneužil ze své pozice trenéra, ale šlo o citový milostný vztah.

Šimůnek zval obě dívky k sobě domů, aby se dívaly na videu na záznamy závodů. Tereza K. k němu naopak chodila častěji, hrála si totiž s jeho psem. Následně s ní měl opakovaně pohlavní styk a sliboval jí, že až vyroste, tak spolu budou žít. Rovněž jí sliboval, že ji vyfotí nahou. Tereza K. opustila oddíl v roce 2003 a začala mít psychické problémy. Pokusila se o sebevraždu a s pořezaným zápěstím skončila v nemocnici. Trestní oznámení na Šimůnka podala nakonec ošetřující lékařka z motolské nemocnice.

Šimůnek byl navíc odsouzen ještě za zneužití Kateřiny Č., kterou po závodech v hotelovém pokoji opil a následně s ní souložil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.