Zeman zuří: Bakalo, dej byty horníkům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zeman zuří: Bakalo, dej byty horníkům!

Milos Zeman
Milos Zeman (Ladislav Krivan)

Jednal s vedením OKD a vládou a vymyslel, jak zachránit Důl Paskov, s jehož uzavřením by skončily bez práce až tisíce horníků. Prezident Miloš Zeman (68) chce, aby firma RPG Byty provázaná s miliardářem Zdeňkem Bakalou (52) dala kraji 44 tisíc bytů!

„Navrhl jsem při jednání, aby společnost, která získala poněkud podivným způsobem tento bytový fond, jej odstoupila například Moravskoslezskému kraji,“ pronesl prezident s tím, že by se pak ze zisku zhruba 1,2 miliardy korun ročně financoval provoz dolu až do roku 2016. Podle aktualne.cz takové řešení zakazuje privatizační smlouva.

„Slova pana prezidenta nám dovolte nekomentovat,“ vzkázal mluvčí společnosti OKD, která je pod stejnou investiční skupinou jako RPG Byty. Nemovitosti nacházející se v Ostravě, Havířově a dalších městech koupil společně s Ostravsko- karvinskými doly před devíti lety Bakala. Jeden byt? Pouhých 40 tisíc korun! Slíbil pak, že je prodá za zvýhodněnou cenu nájemníkům. Ti ale čekají dodnes. Podnikatel totiž převedl vše na novou společnost RPG Byty. Nyní ale částečný prodej připouští.



Autor:  vr

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.