Vězni nafasovali jehlice: Vrahům za pletení svetrů zkrátí tresty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Vězni nafasovali jehlice: Vrahům za pletení svetrů zkrátí tresty!

Trestanci vyměnili pistole za jehlice...
Trestanci vyměnili pistole za jehlice... (Reuters)

Pletení už není jen výsadou babiček. V brazilské věznici Arisvaldo de Campos Pires vzali jehlice do rukou lupiči a vrazi!

Pletením a háčkováním pro módní návrhářku Raquel Guimaresovou si drsní chlapi krátí tresty – za každé tři dny pletení či háčkování jim o den pobyt v káznici zkrátí!

Většina trestanců sedí za ozbrojené loupeže, někteří ovšem i za vraždu! Teď ovšem vyměnili pistole za pletací jehlice. Ruce, které ještě nedávno zabíjely, nyní tvoří umělecká díla, za která by se nemusela stydět žádná zkušená babička.

Výrobky vzniklé za zdmi jedné z nejpřísněji střežených věznic na světě putují nejen do brazilských obchodů, část se jich dokonce vyváží do Ameriky a Japonska.

Účelem projektu je probudit v trestancích něžnější já a připravit je na život po opuštění věznice. S nabytými dovednostmi si na svobodě lépe najdou práci. Vedení věznice doufá v rozšíření projektu i mimo oblast výroby oděvů.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.