Monika z Budína: Na děti mi dluží čtvrt milionu! 10krát byl exmanžel odsouzen, za katr nešel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Monika z Budína: Na děti mi dluží čtvrt milionu! 10krát byl exmanžel odsouzen, za katr nešel!

 (RINGIER AXEL SPRINGER Martin Přibyl / Blesk)

 Desetkrát ho zažalovala, desetkrát ji dal soud za pravdu. Jenže ani tak se maminka Adama (12) a Matouše (8) Monika Housková (37) z obce Budín na Příbramsku nedočkala spravedlnosti. Její exmanžel Miloslav (43) dluží na děti 260 tisíc korun! Jeho potomci mají smůlu, otec nemá majetek a ani nepracuje.

Kvůli domácímu násilí se Monika v roce 2009 rozvedla. Tehdy netušila, že bude mít takové potíže. „Exmanžela musím kvůli sociálce dvakrát ročně žalovat. To abych dostala alespoň příspěvek na bydlení. Je to šílené běhání po úřadech,“ vysvětluje.

Její bývalý zpočátku platil sporadicky. Od roku 2009 už ale nedal ani korunu. „Možná bych to už vzdala, ale jde mi o princip. Jak někoho můžou tolikrát soudit a vždy mu dát podmínku nebo prospěšné práce?“ ptá se nechápavě Monika.

Deníku Aha! ukázala řadu dokumentů, kde byl exmanžel odsouzen. Ani jednou ho však soudce za katr neposlal. „Vždy mi tvrdili, že mu chtějí dát šanci alimenty platit,“ vysvětluje Monika.
Jen jednou svitla naděje, že by vše uhradil. Stal se účastníkem dědického řízení. Notářka, která měla věc na starosti, ale exekutora doslova odpálkovala.
„I když je na manžela exekuce, notářka tvrdila, že nám do jeho dědictví nic není,“ kroutí hlavou žena.

Advokát radí: NEVZDÁVEJTE SE!
☛ „Paní jde dobrou cestou. Pokud ale necítí úplný úspěch, měla by se nyní soustředit na dobrou argumentaci při podávání trestního oznámení. V něm by měla zdůraznit, jak dítě alimenty nutně potřebuje,“ doporučuje renomovaný
pražský advokát Jan Černý. „Ať se maminka dvou synů nevzdává. Věřím, že  pokud soudy budou pracovat správně, nenapravitelného otce odsoudí k nepodmíněnému trestu,“ dodal Černý.



Autor:  kon

Přečtěte si
namhal
19. 7. 2013 • 09:30

Zkorumpované soudy to nezajímá. Milionář nechápe chudého.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.