Kristině dluží exmanžel na alimentech 84 tisíc: Nemá na rovnátka pro dceru Natálku (11)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Kristině dluží exmanžel na alimentech 84 tisíc: Nemá na rovnátka pro dceru Natálku (11)!

„Když začne škola, je spousta poplatků. Do prosince se z toho vzpamatovávám,“ říká Kristina S.
„Když začne škola, je spousta poplatků. Do prosince se z toho vzpamatovávám,“ říká Kristina S. (Vlaďka Hradská)

O tom, jaké to je žít bez peněz a léta se dohadovat s exmanželem o alimenty, vědí své i Kristina S. (38) s dcerou Natálkou (11) z Českých Budějovic. Počítají každou korunu. Dívka nyní potřebuje speciální rovnátka, matka ale nemá peníze!

„Natálka se narodila s rozštěpem patra. Bylo to vymodlené dítě, na které jsme s mužem čekali 6 let. V devíti měsících ji operovali,“ řekla Kristina s tím, že byli normálně fungující rodina. Pak ji ale manžel ze dne na den opustil a ona zůstala sama s 1,5roční dcerkou.

O dceru se nezajímá
„Od té doby je z něj cizí člověk. Neplatil na dceru a já podala trestní oznámení. Dostal podmínku a neplatil dál. Zlepšilo se to, když se oženil. Ale po dvou letech jsem zase podala trestní oznámení. Projevil účinnou lítost a zaplatil 10 tisíc, pak zase nic,“ popsala peripetie Kristina.

Letos v lednu podala trestní oznámení potřetí. Obrátila se i na exekutorský úřad, který pro ni vymohl 23 tisíc. „Teď je znovu v podmínce. Dluží nám 84 600 Kč. Dcera potřebuje kvůli rozštěpu speciální rovnátka za 15 tisíc, u kterých pojišťovna hradí jen minimum. Nemám na ně. Zatím jsem jí je pořídila jen na horní patro, to jsem si musela půjčit od sestry,“ posteskla si matka školačky.

Léta odříkání
„Bez peněz je to šílené, beznadějné. Natálka nemohla chodit na všechny kroužky, které si vybrala. Vše stojí peníze. Nemohla na tábory. O dovolené si můžeme nechat jen zdát,“ poznamenala matka. Není pro ni lehké, se s problémy veřejně svěřit. „Dělám to proto, aby našly odvahu i další ženy v podobné situaci. Systém, který v našem státě chrání matky samoživitelky, je nanic. Chci, aby se tu už konečně něco pohlo k lepšímu,“ dodala.

Autor:  hra

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.