Miliardář Chrenek vylepšuje bývalý vládní zámek: Plot za deset milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Miliardář Chrenek vylepšuje bývalý vládní zámek: Plot za deset milionů!

Dělnická četa se v tuto chvíli zaměřuje i na plot, který po částech vyzdívá zřejmě do původní podoby
Dělnická četa se v tuto chvíli zaměřuje i na plot, který po částech vyzdívá zřejmě do původní podoby (koláž Ahaonline.cz)

Ten na to má! Miliardář Tomáš Chrenek (49), který pomohl k pohádkovému bohatství expremiérovi Stanislavu Grossovi (43), teď rekonstruuje své panství v Kolodějích. A jen do plotu bude muset vrazit až deset milionů korun.

„Když máš srdce zjihlé, když máš potíže, tak dej cihlu k cihle...“ Tak tuhle písničku si rozhodně miliardář Chrenek zpívat nemusí. Na jeho novém panství, bývalém vládním zámku, se sice čile staví, ale žádné potíže tu zjevně nikoho netrápí. Natož samotného pana majitele a zároveň spolumajitele Třineckých železáren.

Chrenek je podle časopisu Forbes desátým nejbohatším Čechem. Jeho majetek má hodnotu 11,5 miliardy korun. Není se proto co divit, že poté, co za zámek přes jednu ze svých společností utratil 233 milionů korun, teď provádí rozsáhlou rekonstrukci celého objektu, jak Aha! potvrdili lidé přímo na místě. A to za další desítky, ne-li rovnou stovky milionů korun. Jen nový plot totiž podle odborníků spolkne minimálně deset milionů korun.

Ocelářský magnát a muž ze zdravotnické skupiny Agel ovšem v minulosti neproslul jen svým byznysem a majetkem. Jeho jméno se do povědomí veřejnosti dostalo také díky skandálnímu zbohatnutí Stanislava Grosse. Byl to totiž právě Chrenek, kdo expremiérovi za akcie v hodnotě zhruba dvacet milionů korun, vyplatil nakonec přes sto milionů.



Autor:  Eva Pospíšilová

Přečtěte si
maryjean
1. 7. 2013 • 14:24

Velmi děkuji za tento článek. to je přesně to co jsem dnes potřebovala vědět, za co utrácejí naši nejschpnější. A vy závistivci hlavně mu ty peníze nezáviďte, víte co s nimi má starostí. Já mám jen důchod a ty starosti jak s ním naložit mně stačí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.