Neoznámila anonym - Teď jí za to hrozí soud! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Neoznámila anonym - Teď jí za to hrozí soud!

Budovu tohoto gymnázia chtěl anonym vyklidit kvůli bombě. Ředitelka se však postavila proti.
Budovu tohoto gymnázia chtěl anonym vyklidit kvůli bombě. Ředitelka se však postavila proti.

PLZEŇ – Ředitelka plzeňského gymnázia Margit Turníková má problém. Po anonymním telefonátu, který oznámil, že v její škole je bomba, to neoznámila policii. Naopak ve škole pokračovala čile výluka. Tím ale prý porušila zákon.


● Anonym: „Máte tam bombu!“
● Ředitelka školy: „Nechte si ty fóry!“

„Ředitelka nám oznámila přijetí anonymního telefonátu pozdě a dokonce si školu prohledala sama,“ vysvětluje tisková mluvčí plzeňských policistů Martina Hábrová. Samozřejmě vše na příkaz ředitelky školy. Tím však riskovala životy studentů i učitelů. „Tohle je špatný postup a také jasné porušení zákona!“ dodává Martina Hábrová. K protestům se přidávají i studenti školy. „Možná se jednalo jen o blbý vtip, ale to nikdo nemůže vědět. Co kdyby to fakt bouchlo?“ řekl jeden ze studentů. Jak potvrdili policisté, studenti gymnázia nyní zvažují, že na ředitelku podají trestní oznámení. Kdyby vyšetřovatelé celou věc ohodnotili jako obecné ohrožení, je v tomto případě sazba od tří do osmi let vězení.

Ředitelka školy Turníková příliš sdílná není: „Jsem ve spojení s vyšetřovatelem a nic vám k tomu neřeknu!“ Ředitelka už má za sebou jeden podivný případ. Dva 17letí studenti Masarykova gymnázia si jednoho předloňského rána počkali na spolužáka, když šel do školy. Napadli ho nožem a surově ho pořezali od konečků prstů až po zápěstí. To vše si natáčeli na video. Otec napadeného tehdy ředitelku žádal, aby byli oba násilníci vyloučeni ze školy. To se ovšem nestalo…


Autor: (mc)
Foto pro Aha!: Jan Krása

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.