Smrt soudce Studničky je i po roce záhadou: Stopy zničila psí smečka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Smrt soudce Studničky je i po roce záhadou: Stopy zničila psí smečka!

Miloslav Studnička
Miloslav Studnička (Profimedia/MF Dnes/Alexandr Satinský)

Velké otazníky stále visí nad smrtí elitního ostravského soudce Miloslava Studničky (†64). Policie případ po roce odložila, přestože dosud není jasné, za jakých okolností zemřel.

Nešťastná náhoda, sebevražda i vražda jsou stále ve hře. Poslední verze je podle státního zástupce Víta Legerského nejméně pravděpodobná. Tělo soudce bylo nalezeno loni 9. července v jeho domku ve Frenštátě pod Radhoštěm. Na krku měl bodnořeznou ránu, z níž vykrvácel.

„Pár minut ještě žil, mohl se i přemístit, než mu psi způsobili devastující poranění,“ řekl včera Aha! Legerský. Potvrdil, že policie nikdy nevypátrala předmět, o který by se doma poranil.
Na tom, že smrt soudce nebude nikdy objasněna, má hlavní podíl jeho dvacetičlenná smečka jezevčíků. Psi mu zcela zohyzdili tvář a zničili i řadu stop.


Odsoudil žháře
Nejvíce bylo jméno Studničky spojováno s odsouzením čtveřice žhářů, která v dubnu 2009 přijela do Vítkova vybavena zápalnými láhvemi s cílem podpálit dům romské rodiny. Odnesla to tehdy 1,5letá Natálka, která se s následky popálenin bude prát do konce života. Napařil jim tresty od 20 do 22 let.



Přečtěte si
vuhp
19. 6. 2013 • 11:46

To má za to , že odsoudil na tak dlouho kluky z Vítkova.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.