Jaromír Šebesta z Chotěbuzi: Prostřelil kuší hlavu Romovi a odsedí si 10 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jaromír Šebesta z Chotěbuzi: Prostřelil kuší hlavu Romovi a odsedí si 10 let!

Jaromír Šebesta
Jaromír Šebesta (Aha! - Ivana Žáková)

»Nešlo o sebeobranu, ani o nešťastnou náhodu,« řekl včera soud k případu, kdy loni v dubnu Jaromír Šebesta (39) v Chotěbuzi na Karvinsku zastřelil kuší Roma Romana H. (†39). A uložil trest: 10 let basy.

Roman H. se prý přijel s bratrem a dvěma synovci k domu Jaromíra Šebesty jen zeptat, jestli si mohou vzít staré železo. „Náhle vyběhl z domu polonahý chlap s kuší. Utíkali jsme ze strachu k autu. S bratrem jsme stačili do něj naskočit, Martin už ne,“ popsali u soudu bratři Gabriel (29) a Daniel (23) Rafaelovi.

„Byli ve sklepě. Šrot je nezajímal. Hledali cestu, jak se dostat dovnitř. Mířil jsem na auto. Žádného člověka jsem neviděl. Klopýtl jsem a v tom vyšel výstřel. Nechtěl jsem nikoho zasáhnout,“ hájil se včera Šebesta. Soud mu však neuvěřil. „Nezamknul se ze strachu doma, ale muže pronásledoval. Jak vyplývá z dráhy střely, tak nemohlo jít o nešťastnou náhodu. Znalci ovšem uznali, že opravdu mohl střílet na auto, do něhož muž zřejmě zrovna nasedal,“ uvedl soudce Miroslav Mucha.

Z této kuše Jaromír Šebesta střílel.

Autor:  iža

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.