Gorila Moja (8) je mámou! Porodila ve španělském Cabárcenu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Gorila Moja (8) je mámou! Porodila ve španělském Cabárcenu!

Moja se okamžitě začala o své první mládě starat. Hodinu po porodu viděli chovatelé mládě poprvé sát mateřské mléko.
Moja se okamžitě začala o své první mládě starat. Hodinu po porodu viděli chovatelé mládě poprvé sát mateřské mléko. (Foto Aha! – Karel Kopáč, Facebook.com)

Byl to hlavní důvod, proč odešla z Prahy… Aby měla konečně svoji vlastní rodinu a mládě! Když přišla zpráva ze španělské zoo, že je Moja (8) březí, všichni se radovali. Ještě větší radost měli ale dnes – nejznámější pražská gorila porodila svého prvního potomka!

„Máme všichni ohromnou radost! Vše proběhlo v pořádku a Moja se o malé začala okamžitě starat. Porod byl naprosto bezproblémový a velmi rychlý. Ve čtvrt na devět chovatelé pozorovali, že je Moja nervózní a začíná se divně pohybovat. Mládě se narodilo přesně v 10 hodin,“ informoval deník Aha! ředitel pražské zoo Miroslav Bobek. Byl prý pořádně netrpělivý, porod totiž čekal už v březnu. Ředitel zároveň prozradil, že jakmile to bude možné, vyrazí za Mojou do Španělska. „Určitě se za ní vypravíme, vždyť ji mnozí považujeme málem za člena vlastní rodiny a na mládě jsme moc zvědaví,“ pokračoval.

Osmiletá Moja, první gorila narozená v pražské zoo 13. prosince 2004, už žije ve španělském Cabárcenu rok a půl. Chovatele ji tam poslali v listopadu 2011, aby si mohla založit se samcem Nickym (27) vlastní rodinu. A to se podařilo! Ze samice Kijivu a samce Richarda tak včera Moja udělala babičku a dědu… „První gorila narozená v Praze má vlastního potomka, to je významný předěl,“ dodal s nadšením ředitel zoo.



Autor:  tho

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.