VIDEO Brněnská zoo: Medvědice Cora má kluka a holku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

VIDEO Brněnská zoo: Medvědice Cora má kluka a holku!

Lední medvídci z brněnské zoo jsou kluk a holka. Máma Cora tak má první pokračovatelku rodu slavných matek.
Lední medvídci z brněnské zoo jsou kluk a holka. Máma Cora tak má první pokračovatelku rodu slavných matek. (Ondřej Požár)

 Medvědí tajemství je odhaleno! Lední medvědice Cora v brněnské zoo porodila kluka a holčičku. Ošetřovatelé pohlaví zjistili při první veterinární prohlídce mláďat.

Prohlídka byla rychlá, aby prckové nezůstali dlouho bez mámy, a trvala asi sedm minut. Medvíďata už váží skoro 13 kilogramů a ošetřovatelé měli co dělat, aby je udrželi. „Vedle Cory vypadají malinkatí a neohrabaní, ale jsou to už šelmy, silné, obratné a mrštné, což svědčí o tom, že jsou zdraví,“ popsala mluvčí zoo Monika Brindzáková.

Než veterinář medvíďata naočkoval, očipoval a prohlédl, máma Cora se s chutí vykoupala v bazénu. Společně s medvíďaty pak sladce usnula. Z narození samičky mají chovatelé dvojnásobnou radost. „Cora, její maminka i babička mají mimořádně vyvinutý mateřský pud. Dá se očekávat že i její dcera bude pokračovatelkou rodu,“ dodala Brindzáková. Holka je prý v porovnání s macatějším bráškou pořádná divoška. Ošetřovatelé jí říkají »malá vzteklá«.

Video se připravuje ...

Křtiny medvíďat se v brněnské zoo uskuteční v sobotu 27. dubna v 11.00 hodin dopoledne.

Autor:  vet

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.