V pražské zoo otevřeli nový areál Údolí slonů: Hroši v proskleném bazénu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

V pražské zoo otevřeli nový areál Údolí slonů: Hroši v proskleném bazénu!

Hroši v bazénu se líbí především dětem.
Hroši v bazénu se líbí především dětem. (Foto pro Aha! – Petr Novotný)

Areál Údolí slonů, nejmodernější pavilon ve střední Evropě, byl včera slavnostně otevřen v pražské zoo. Kromě slonů v něm nalezli nové bydlení i hroši. Připíjelo se však i na zdraví! Pokřtěna byla sloní samička, první svého druhu narozená v pražské zoo. Dostala jméno Sita!

Pavilon Údolí slonů zahrnuje vyhřívaný sloní příbytek s výběhy i nový hroší pavilon s proskleným bazénem a plážemi, kde se mohou vyvalovat. „Pro zvířata to znamená postup do vyšší úrovně bydlení, ze studené garsonky do luxusní vytápěné vily,“ pyšně okomentoval kurátor zoo Pavel Brandl. Zajímavostí je, že interiér vytvořili výtvarníci, kteří se podíleli na dekoracích pro velkofilm Letopisy Narnie.


Sloní rodinka se v pavilonu poprvé představila veřejnosti i s malou Sitou, která se narodila 11. ledna. Jméno se vybíralo z 12 tisíc návrhů veřejnosti, pochází z indické mytologie a znamená jasná, čistá. Křtu se zúčastnil i zástupce Srí Lanky, odkud doputovali do Prahy koncem března dva sloni, kteří doplnili současné osmihlavé stádo.



Víte, že...

...areál Údolí slonů se stavěl bezmála tři roky?

...je velký téměř 10 tisíc metrů čtverečných, tedy jako dvě fotbalová hřiště?
stál půl miliardy korun, je tak nejdražším projektem v historii zoo?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.