Rybář Josef Raab utopil kamaráda: Myslel si, že mu ukradl loďku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rybář Josef Raab utopil kamaráda: Myslel si, že mu ukradl loďku!

Raab soud potrestal šesti lety basy.
Raab soud potrestal šesti lety basy. (ČTK/Michal Doležal)

Rybář Josef Raab (57) si myslel, že mu kamarád ukradl loďku a zaútočil na něj... Zabil ho! Včera mu soud potvrdil šest let vězení.

Raab loni v květnu na břehu Labe u obce Hrobce na Litoměřicku s kolegou (†38) rybářem popíjel. Pivo »zazdívali« tvrdým. Po setmění, když už byli notně pod parou, se začali hádat a prát o loďku. Raab muži třikrát ponořil hlavu pod hladinu, a když po zádech odplouval po proudu, vlezl za ním do vody a dal mu ránu pěstí do obličeje, čímž mu zlomil nos. Muže poté odnesla voda a utonul.

Soud poslal Raaba na šest let do kriminálu za zabití, včera mu odvolací soud trest potvrdil. Jen zkonstatoval, že šlo o ublížení na zdraví s následkem smrti. Svědkyně, která rvačku popsala, byla totiž v době činu opilá a navíc neměla brýle, ačkoliv trpí těžkou oční vadou.

„Nikoho jsem neudeřil, nikoho jsem nemlátil. Mám sedět šest let za to, že jsem nic neudělal?“ ptal se neúspěšně soudců Raab, který musí navíc matce a sestře utonulého zaplatit odškodné 415 000 korun.


Autor:  wer

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.