Zase stalking! Helena z Prahy: Jde po mně manželova bejvalka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zase stalking! Helena z Prahy: Jde po mně manželova bejvalka!

Helena šla na policii, pomoci se ale nedočkala.
Helena šla na policii, pomoci se ale nedočkala. (Foto Aha! – Adam Chromý, Profimedia.cz)

 „Je to jako zlý sen. Vdala jsem se za dlouholetého přítele a těšila se na společné chvíle s ním. Teď mám ze života peklo a nevím, jak z něj,“ říká Helena (49) z Prahy. Přítel měl totiž i jiný vztah a bývalá partnerka se nehodlá s jeho odchodem smířit.

Zhrzená milenka posílá Heleně, a co je horší i její dceři (22), každý den několik obtěžujících sms. „Dostávám denní horoskop, za dveřmi a ve schránce nacházím dopisy hodné malého děcka ze základní školy. Žena chodí do stejného klubu a neustále mě pozoruje. Popisuje nám domovní zvonek a schránku hrubými výrazy,“ líčí pronásledování Helena. Sokyně si zakládá falešné profily na facebooku a snaží se přidat si na ně všechny Heleniny přátele, aby ji mohla »šmírovat«.


Zoufalá Helena se odhodlala vše oznámit na policii. Bylo to ale obrovské rozčarování. „Čekala jsem pomoc, ale nestalo se skoro nic. Několikrát si ji prý předvolali, ale ona nedorazila. Vždy si našla výmluvu. Dcera už bere léky na depresi, nemůže skoro spát. Nevím, kam bych se měla obrátit,“ zoufá si Helena.


PhDr. Marie Šusterová radí:

„Jste obětí stalkingu. Policie by měla jednat razantněji. Pokud tak nedělá, stěžujte si na její postup, nebo podejte na ženu trestní oznámení na státní zastupitelství. To má dohled nad prací policie. Můžete také sepsat a podat k soudu návrh na předběžné opatření na zákaz kontaktování a nebezpečného pronásledování. Soud o tomto návrhu musí rozhodnout do 48 hodin. Uděláte dobře, když vyhledáte právníka, aby vám s návrhem pomohl.“

Socioterapeutka Marie Šusterová odvídá na dotazy čtenářů Aha!.


Chat Aha!: Za stalking až na 3 roky do basy!

Socioterapeutka Marie Šusterová z Intervenčního centra Praha zodpovídala včera na chatu www.ahaonline.cz dotazy čtenářů, které trápí nebezpečné pronásledování. Co čtenáře Aha! zajímalo? Rozklikněte následující link!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.