Vdovec s pěti dětmi žije z 41 Kč na den: Díky čtenářům Aha! teď mohl koupit jídlo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Vdovec s pěti dětmi žije z 41 Kč na den: Díky čtenářům Aha! teď mohl koupit jídlo!

"Poprvé po dlouhé době se usmívám," přiznal Viktor
"Poprvé po dlouhé době se usmívám," přiznal Viktor (Jan Doležal)

 Čtenáři deníku Aha! mají srdce na pravém místě! Jakmile si přečetli o Viktoru Pollákovi (39), který žije s pěti dětmi z 1300 korun na měsíc, začali těžce nemocnému vdovci posílat finanční dary. Deník Aha! byl u toho, když za ně otec rodiny nakupoval jídlo, z něhož celá rodina žije tři dny. A ještě zbylo na elektřinu.

Zpověď muže, kterému zemřela manželka na rakovinu prsu, on sám je těžce nemocný, nemůže pracovat a musí uživit čtyři z pěti dětí, vyvolala mezi čtenáři deníku Aha! vlnu solidarity. Když Viktor Pollák zjistil, že na jeho bankovním účtu přibylo víc než 4000 korun od neznámých lidí, byl v šoku. „Vůbec jsem nemohl uvěřit, že v dnešní době, která pro leckoho rozhodně není jednoduchá, se najdou lidé, ochotni pomoci někomu v nouzi,“ svěřil se deníku Aha! Viktor Pollák a hlas se mu chvěl dojetím. „Všem, kteří mi pomohli, moc děkuji. Velmi si toho vážím a budu vám všem do smrti vděčný,“ dodal.



Zaplatí i elektřinu

Když otec pěti dětí přicházel k bankomatu, aby vybral darované peníze, byl tak nervózní, že mu bankovky vypadávaly z rukou. „Musím pořád jenom počítat. Když nakoupím jídlo na tři dny, zbude dost, abych ještě zaplatil elektřinu a dětem obědy ve škole,“ vypočítával. Naštěstí prý nemusí přemýšlet, kde vzít peníze na kapesné pro děti. To jim nahrazují nejrůznější brigády.

Naposledy před Vánocemi

Do nákupního vozíku pak naskládal ovoce, zeleninu, pečivo, vejce, cukr, olej, kuře, jogurty a další potřebné věci. Když pak nákup odnesl domů a vyndal v kuchyni z tašky, přiznal, že cítí obrovskou úlevu. „Takhle jsme naposledy za dlouho schraňované peníze nakupovali před Vánocemi. Celé svátky jsem pak proležel v nemocnici,“ vzpomínal Viktor.






Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.