Přepadení dodávky s penězi: Se samopaly uloupili 33 500 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Přepadení dodávky s penězi: Se samopaly uloupili 33 500 000 Kč!

Na dodávce jsou jasně patrné stopy po střelách.
Na dodávce jsou jasně patrné stopy po střelách. (Pavel Ryšlink)

Střelba, výhrůžky a kořist 33,5 milionů korun. Tak probíhalo dramatické přepadení dodávky s penězi, ke kterému došlo včera dopoledne na Prostějovsku.

Loupež trvala jen několik minut. Tři maskovaní lupiči ozbrojení samopalem a brokovnicemi si po osmé ráno počíhali na dodávku bezpečnostní agentury Loomis. Ta podle informací místního rádia Orion převážela 30 milionů korun. „Při přepadení nebyl nikdo zraněn, na dodávce bylo rozbito boční sklo. Při přepadení také padly výstřely,“ uvedla policejní mluvčí Marie Štrbáková. Podle svědků začali lupiči střílet ve chvíli, kdy se jim řidič dodávky snažil uniknout a couval zpět do blízkých Přemyslovic. Jeden z lupičů mu prý pohrozil i ručním granátem. Poté, co přeložili peníze do terénního auta, muži z místa okamžitě odjeli.

Po lupičích včera na místě pátrali policisté se samopaly, nasazen byl i vrtulník a psovodi. „Policejní hlídky v různých směrech provádějí kontroly každého vozidla. Jsou i na hranicích,“ uvedl včera odpoledne jeden z policistů.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.