Nejhorší Silvestr za posledních 5 let! Lidé slavili a umírali! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nejhorší Silvestr za posledních 5 let! Lidé slavili a umírali!

O půlnoci bylo Václavské náměstí zcela plné...
O půlnoci bylo Václavské náměstí zcela plné... (: ČTK)

PRAHA – Bujaré i poměrně dramatické byly silvestrovské oslavy v Česku. Hned v prvních hodinách Nového roku zemřelo několik lidí, jejichž smrt lékaři přičítají právě oslavám. Pražská záchranka dokonce zažila nejhorší noc za posledních pět let.

Sirény sanitek houkaly v české metropoli poslední noc v roce ostošest. Záchranáři vyjeli ke 273 případům, což je o 73 více než loni a skoro pětinásobek počtu za běžného provozu. Většinou naštěstí nešlo o vážné úrazy, ale o menší zranění způsobená v alkoholovém opojení. Jen v mobilní nemocnici umístěné na Václavském náměstí, kde se odehrávala silvestrovská show televize Nova, zdravotníci ošetřili 69 lidí.

Praze se však nevyhnuly ani tragické případy. Při nehodě v Argentinské ulici zahynul chodec, jeden muž (28) utrpěl při manipulaci s rachejtlí těžké popáleniny obličeje. Krutý byl už samotný začátek posledního dne roku – po šesté hodině ráno vylétla v pražských Královicích ze silnice Škoda Fabia a přerazila strom. Vůz vzplál a řidič uhořel.

Hasiči zasahovali i v hořících bytech, jež vzplanuly většinou od zábavní pyrotechniky. Neuhašená svíčka způsobila požár rodinného domu v Hněvošicích na Opavsku, při němž se tři lidé nadýchali kouře a museli být ošetřeni zdravotníky.

Ošklivé úrazy ošetřovali i středočeští záchranáři. Například v Nymburku zacházel jeden muž se zábavní pyrotechnikou tak neodborně, že si amputoval dva prsty. A o moc klidnější nebyl začátek nového roku ani v jiných krajích země.

2.1.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.