Schwarzenberg má rád čokoládu, Zeman mozek. | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Schwarzenberg má rád čokoládu, Zeman mozek.

 (ČTK)

V zábavné soutěži Šedesátka na Evropě 2 se utkali prezidentští kandidáti. První den zabodoval Karel Schwarzenberg, ovšem hned dnes ráno mu Miloš Zeman vrátil úder. Tím ale soutěž nekončí, hráče čekají další tři soutěžní témata. Sledujte jejich napínavý souboj až do pátku!

 

Takže prosím vás pěkně, já chci rovnou říci, že jsem se hrozně rád zúčastnil a budu odpovídat na otázky bez jakéhokoliv zakoktání,“ uvedl svoje působení v soutěži Karel Schwarzenberg a Miloš Zeman téma koktání pohotově doplnil: „To se mně nemůže stát.“

Pouhý týden zbývá do finálního rozhodnutí, kdo se stane novým českým prezidentem. A právě od pondělí do pátku jsou hosty soutěže Šedesátka v Ranní show Evropy 2 prezidentští kandidáti, Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg.  Tentokrát nejde o politickou agitku, jejich utkání spočívají v tom, mluvit na jedno zvolené téma šedesát sekund. Nesmí se ale opakovat, zaváhat a nebo od tématu odbočit. Věřte, že to není tak snadné, jak se zdá. Moderátory soutěže jsou Leoš Mareš, Patrik Hezucký a Lucie Šilhánová. Každý den si mohou nejoblíbenější čeští moderátoři porovnat své bonmoty s oběma prezidentskými kandidáty.

V pondělí na téma Rakousko začal hovořit první Karel Schwarzenberg, neskrývaje svůj kladný vztah k zemi, která je jeho druhým domovem: „Rakousko je krásná země, je tam plno lučin, plno kvítí, naštěstí umím i dobře hovořit rakousky. V Rakousku máme taky dobrý čokolády, takový fialový a já si je někdy moc rád dávám…“  Po krátkém zaváhání ho vystřídal Miloš Zeman, který během povídání stíhal i sekýrovat moderátory, ten se ovšem rychle odklonil od tématu a začal hovořit o sobě, takže první bod nakonec přece jen připadl Schwarzenbergovi. Hned v úterý ale Miloš Zeman využil znalosti svého rodného kraje a tématu Vysočina se zhostil na jedničku. Po druhém soutěžním dni je to tedy plichta a do pátku, kdy soutěž končí, se může stát cokoliv. Jedno je ale už teď jisté, ať už bude na hradě kdokoli, o legraci nouze nebude.

Od 21.1 do 25.1 v pořadu Šedesátka na Evropě 2 Karel Schwarzenberg vs. Miloš Zeman.

Poslechněte si, jak Karel Schwarzenberg první den získal bod!

A Miloš Zeman exceloval na téma Vysočina!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.