Chraňte své psy před petardami! Dejte jim prášky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chraňte své psy před petardami! Dejte jim prášky!

Někteří psi nemají strach z petard.
Někteří psi nemají strach z petard.

PRAHA – Bojíte se na Silvestra o své psy? Máte strach, že budou z bouchání petard a dělobuchů stresovaní? „Včas je nadopujte sedativy!“ radí veterináři.


Ideální je, když Silvestra i Nový rok pes prospí. „Lekaví psi, kteří nesnášejí práskání dělbuchů na Silvestra a Nový rok, by měli dostat zvířecí sedativa. Důležité ale je, aby je dostali včas, ještě než začnou první výbuchy,“ tvrdí veterinář František Pochobradský. Když pes dostane speciální sedativum Sedalin v době, kdy už ho zachvátí třas a začíná být stresovaný, je pozdě a lék nepomůže. Sedativum se může podávat i ve větších než předepsaných dávkách, psovi neublíží. Tabletku by mu měl majitel dát pokaždé, když začne projevovat známky neklidu. Jinak bude pes celý večer a noc sedět tam, kam hluk tolik nedolehne. A jeho páníček ho bude muset utěšovat a konejšit. Jediné, co se nesmí, je podat zvířeti hypnotika určená pro lidi, např. rohypnol. „Může se totiž stát, že po nich usne a víc se neprobere,“ řekl veterinář.


Foto: Profimedia.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.