Smutné svátky zvířecích mazlíčků: Arnošt, vánoční plaváček! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Smutné svátky zvířecích mazlíčků: Arnošt, vánoční plaváček!

Arnošt je stařeček, ale velký mazel.
Arnošt je stařeček, ale velký mazel. (www.utulek-decin.estranky.cz)

O vánočních svátcích se říká, že jsou obdobím lásky. Stařičký a takřka slepý hafan Arnošt ví ale své. Přímo na Štědrý den ho hasiči vylovili z řeky ve Františkově nad Ploučnicí. A nikomu se po něm nestýská.

„Nevíme, jestli šlo o jeho poslední výkřik toulat se, nebo se ho někdo takhle zbavil. Pravdou je, že ho nikdo nehledá. Už nevěřím, že by se někdo ozval,“ konstatuje smutně Eveline Jahelková z děčínského útulku.


Není ani jasné, odkud Arnošt je, mohl také po řece připlavat. Byl strašně promrzlý. „Určitě by mu udělal radost hodný páníček. Je vděčný, fixovaný na člověka. Když bude v bytě, nebude mít problém s orientací. Měli jsme tu úplně slepého pejska, a pokud nepřestavíte nábytek, zvíře si zvykne,“ říká Jahelková.


Tři křečci v autobusu

V sobotu do děčínského útulku přibyl neobvyklý dárek, který našli v jednom autobuse MHD. Na sedadle ležela barevná krabice převázaná stuhou. „Na ní bylo napsáno: »Křečci, 3 kusy, 4 týdny«. Jako v samoobsluze. Krabice byla od růžových botiček,“ popisuje Jahelková s tím, že uvnitř byli tři křečíci džungarští – Athos, Porthos a Aramis. I těm můžete nabídnout domov. „Na prvních šest měsíců do pěstounské péče, do té doby se o ně může přihlásit původní majitel. Je s nimi sranda, jsou hravá, určitě ne na zkrmení hady,“ dodává šéfka útulku.

Chcete je? Volejte na telefon 412 510 594 nebo 605 801 617

Přečtěte si
pohadkamaje
1. 1. 2013 • 02:07

Já taky, je roztomilej!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.