VIDEO Brněnská medvíďata mámy Cory: Už křičí a mlaskají! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

VIDEO Brněnská medvíďata mámy Cory: Už křičí a mlaskají!

Cora se o medvdata vzorně stará.Prckové se mají čile k světu
Cora se o medvdata vzorně stará.Prckové se mají čile k světu (Zoo Brno)

Dvojčata, která minulou sobotu porodila v brněnské zoo lední medvědice Cora, se mají stále k světu. Z boxu je slyšet pravidelné střídání hladového křiku, kojení a klidu. „Vytvoření těchto stereotypů je nyní nejdůležitější,“ říká mluvčí zoo Monika Brindzáková.

Medvědice často vyspává, v boxu se přitom rozléhá křik jejích mláďat. Chovatelé také úzkostně dbají na to, aby do brlohu nepronikla nějaká infekce, cizí pachy či rušivé zvuky. Ty by mohly být pro mrňousky osudné. „Cora je zejména na pachy velmi náchylná. Kdyby ji něco znejistilo, mohla by medvíďata ohrozit,“ objasnila mluvčí.

Ke Coře tak stále nesmějí ani ošetřovatelé. Zatím si ale 600 kg vážící , vede jako skvělá máma. Potomky, kteří váží jen 800 g, si dokáže obřími tlapami opatrně přitáhnout, nebo je po boxu přenést v zubech. Medvědice totiž v této fázi mateřství ani v přírodě nepřijímá potravu. Žije z tukových zásob, které si po dobu březosti vytvořila.

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.