Nejlepší restaurace v Česku? Koishi z Brna!

Dali byste si dobrý oběd? Pak pro vás máme tip. Právě totiž vyšel prestižní »Maurerův výběr Grand Restaurant 2013«, který přináší přehled stovky nejlepších restaurací v Česku. Ovšem pozor! Za jídlo tady utratíte skutečný majlant. Letos vyhrála restaurace z Brna, která se specializuje na ryby a japonské sushi.
1. místo
Koishi (Údolní 11, Brno)
Curry polévka z korýšů 155 Kč
Candát s hříbkovou pěnou a kroupové risotto s mascarpone 430 Kč
2. místo
Alcron (Štěpánská 40, Praha)
Dýňový krém se zázvorem 260 Kč
Pečené kačeří prso s restovaným zelím 690 Kč
3. místo
Le Terroir (Vejvodova 1, Praha)
Menu o třech chodech (mušle, zajíc po královsku, čokoláda s ořechy) 1290 Kč
4. místo
Terasa u Zlaté studně (U zlaté studně 4, Praha)
Asijská polévka s krevetami 320 Kč
Royal steak z argentinské svíčkové 1 150 Kč
5. místo
Piano Nobile (Mcely 61)
Domácí polévka dle denní nabídky 390 Kč
Karé z divočáka podávané s kaštanovým pyré 690 Kč