Nevyhazujte prošlé autolékárničky: Zachraňte psí život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Nevyhazujte prošlé autolékárničky: Zachraňte psí život!

Šmudlík by potřeboval starší páníčky. Na současném opatrovníku Karlu Bobálovi je moc závislý.
Šmudlík by potřeboval starší páníčky. Na současném opatrovníku Karlu Bobálovi je moc závislý. (Karel Bobál, ara)

Máte prošlé obvazy v autolékárničce? Že patří do koše? Omyl! Mohou zachránit psí život!

Dennodenně přibývá nehod na silnicích. A mezi zraněnými jsou nejen lidé, ale i zvířata. Zatímco pro člověka je v vždy v pohotovosti lékařská pomoc, sražená zvířata ošetřuje jen hrstka dobrovolníků a finanční prostředky pokryjí většinou jen základní veterinární léčbu. Jenže odřeniny a zlomeniny se zvířatům hojí dlouho a při jejich léčbě se spotřebuje spoustu obvazového materiálu. Proč? Těžko jim totiž vysvětlíte, že obvaz či sádra na jejich tlapce není nic cizího a špatného. Takže se ho čtyřnozí pacienti snaží za každou cenu a všelijakými způsoby zbavit. A tak nezbývá než zraněná místa převazovat několikrát denně!

Pomožte zvířatům i vy!

  • Darováním jedné prošlé autolékárničky zajistíte obvazový materiál na 1 až 3 dny!
  • Sbírka probíhá do konce roku.
  • Jen lékárničky to být nemusí, můžete posílat samozřejmě i prošlé obvazy.
  • Více informací najdete na www.pesvnouzi.cz.

A jak lékárničku darovat?

Kontaktujte nejbližší občanské sdružení nebo organizaci, které se zabývají záchranou poraněných zvířat. Ať už osobně nebo prostřednictvím facebooku. Např. jako Nadační fond Pes v nouzi (K Sídlišti 31, 140 00 Praha) nebo Veterinární převoz a výcvik psů (Náměstí ČSM 690, 357 35 Chodov).

Šmudlu srazilo auto: Najde nový domov?

Pětiletý, černý pejsek Šmudlík měl na konci října smůlu. Při toulání mezi Chodským Újezdem a Žďárem na Tachovsku ho srazilo auto. Se zraněným levým okem a pohmožděninami se odbelhal do pole, kde ležel zhruba den, než si ho všiml kolem projíždějící řidič. Šmudla se dostal do záchranné stanice v Tachově, kde podstoupil léčbu, která zatím vyšla na více než 3000 Kč. Pomohly mu i obvazy z autolékárniček. Má zašité očičko, ale nikdy už na něj neuvidí. Také neslyší na levé ucho. „Je možné, že až otok splaskne, tak uslyší. Ještě mu dělá problém chůze,“ popsal záchranář Karel Bobál, který se mu snaží najít nové páníčky. „Je čistotný, mazlivý a moc by potřeboval do vlastního domova ke starším lidem. K dětem ho ale nedoporučuji,“ dodal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.