Tragédie v Jakubovicích. Tady uhořely tři malé holčičky i s maminkou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tragédie v Jakubovicích. Tady uhořely tři malé holčičky i s maminkou

 (pro Aha! – Karel Šoch a HZS Pardubický kraj)

JAKUBOVICE – V Jakubovicích na Orlickoústecku zažívají ohromný smutek. Při požáru statku zde ve čtvrtek večer zahynula matka (36) a její tři malé dcerky (4 měsíce, 4 roky, 5 let).

● Nejmladší byly jen 4 měsíce!
● Otec se po té zprávě zhroutil
● Jak se teď postará o sedm dětí?

Začalo hořet v přízemí, matka se svými třemi malými dětmi ale tvrdě spala. Z domu se začal valil hustý dým, pak vyšlehly plameny. Hasiči byli na místě do deseti minut, rozbili okna a začali ihned hasit.

„Požár byl lokalizován během několika desítek minut. K uhašení ohně stačil jediný proud vody. Jenže tam byl jedovatý dým…“ řekl zasahující hasič. Právě kouř udusil matku i její dcery. Záchranáři už jim bohužel nemohli pomoci. Oživovali je více než hodinu a půl. Bezvýsledně. Rodina měla celkem deset dětí. Zbylých sedm i s otcem na noc odešlo k příbuzným. Tam jsou dosud. Otec se z té strašné zprávy psychicky zhroutil.

Všichni obyvatelé obce jsou z celé události v šoku. „Strašná tragédie, vždyť to byly maličké děti,“ šeptne sousedka a v očích má slzy.

Proč se to stalo? „Vyšetřovatelé stanovili čtyři verze vzniku požáru,“ řekl policejní komisař Dalibor Miler. „Mohla ho způsobit závada na elektroinstalaci objektu. Nebo technická závada na spotřebiči. Také nedbalost, případně neopatrná hra dětí,“ uvedla mluvčí hasičů Pardubického kraje Vendula Horáková. „Výsledky by mohly být známy v příštím týdnu,“ dodala mluvčí východočeské policie Iva Marková. Škoda na majetku se odhaduje zhruba na 200 000 korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.