Jak vybrat podprsenku: Správná velikost košíčku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jak vybrat podprsenku: Správná velikost košíčku!

Eva Decastelo (33): Mám velikost 34B!
Eva Decastelo (33): Mám velikost 34B! (Aha! – Karel Kopáč, Martin Buček)

Je to s podivem, ale řada žen si neumí vybrat správnou podprsenku. Devět z deseti se při jejím výběru mýlí. Špatnou volbou přitom nejen kazí svůj celkový vzhled, ale škodí i svému zdraví. Ženy, které se domnívají, že podprsenka není vidět, a tak na ní lze ušetřit, se velmi pletou. V novém seriálu Aha! vám krok za krokem poradíme, jak vybrat ideální podprsenku, která z vás udělá krásnou, přitažlivou a také zdravou ženu.

Malá podprsenka = dvojitá ňadra

Ženy toužící po větších prsech dělají chybu, když sáhnou místo po podprsence s pushup po menším čísle. Prsa jim z košíčků sice »vystoupnou« a jakýsi žlábek vytvoří, ale rozhodně to není sexy ani pohodlné. Naopak dvojitá ňadra, která si tak vytvoří, budou přetékat přes horní lem košíčků.

Do hlubokého dekoltu si můžete dovolit podprsenku vykrojenější, která vám např. stažením ramínek vytvoří hlubší žlábek. Pod tričkem budou ale viditelná dvojitá ňadra.

Jak změřit prsa?

Oblékněte si podprsenku, která vám sedí nejlépe, avšak nevyztuženou ani sportovní či zmenšující.

Postavte se před zrcadlo. Metr držte ve vodorovné poloze tak, aby šel přes bradavky. Ty by měly být v půlce mezi rameny a lokty.

Jestliže nemáte žádnou podprsenku, která by vám sedla, nechte se změřit někým jiným. V takovém případě si rukama podržte prsa v místě, ve kterém si myslíte, že by měly být.

Ňadra nejsou nikdy stejná, většinou je pravé prso větší. Podprsenka by měla správně sednout na větší ňadro.

Míru pak zaokrouhlete k nejbližšímu číslu ve velikostních tabulkách.

Košíčky si pořádně nasaďte

„I správná velikost se musí umět obléknout. Častou chybou je, že si žena kostici stáhne dolů a košíček zcela nevyplní. Základní je prso uchopit, vytáhnout nahoru a oblíknout,“ radí odbornice na spodní prádlo Helena Konarovská.

Do běžného výstřihu se hodí podprsenka hladká, která ňadra udrží při pohybu, nikde se ani nehne.

Pokud máte větší prsa, nesnažte se je natěsnat do výstřihu příliš k sobě, vytvoří se vám na hrudi nepěkné vrásky.

Na sport volte v každém případě podprsenku sportovní. „Nejhorší je myslet si, že v tělocvičně dobijete starou podprsenku, která už se k ničemu nehodí. Jediné, co dobijete, budou vaše ňadra, která jsou při extrémním pohybu nejvíce namáhaná,“ varuje Konarovská.

Helena Konarovská, odbornice na spodní prádlo

„Nikdy na sobě nešetřete. Jediné, co jste od přírody dostali, je tělíčko a na to byste měly být hodné. Je úplně jedno, jestli si v sekáči koupíte tričko za dvacku, když pod něj dáte správnou podprsenku. Každé tričko vynikne na souměrném a správně postaveném těle.“

Eva Decastelo (33): Mám velikost 34B!

„Dnes už vybírám podprsenku jednoduše – vše od jedné značky, protože od nich všechno sedí a já už vím, že mám velikost 34B, takže můžu nakupovat i online. Předtím jsem měla problémy, vždycky mě to po třech hodinách nošení škrtilo a tlačilo. Snažím se vybírat tak, aby byla pro prsa dostatečná podpora. Všechny ženy dělají chybu při výběru – zapomínají se podívat, jak to vypadá z boku. Kus prsa nám vždycky vyčuhuje.“

Zítra: Obvod podprsenky



Přečtěte si
johankadl
20. 10. 2014 • 10:05

Super článek o výběru podprsenky je tady http://www.astratex.cz/InfoPage.asp?TP=FT&ID=142

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.