Utrhlo se lano plošiny! Dělníci spadli z 8. patra! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Utrhlo se lano plošiny! Dělníci spadli z 8. patra!

Tragédie se stala na panelovém domu v brněnské Oblé ulici. Oba dělníci spadli z výšky 15 metrů!
Tragédie se stala na panelovém domu v brněnské Oblé ulici. Oba dělníci spadli z výšky 15 metrů! (pro Aha! – Igor Zehl)

BRNO – Dva dělníci (50 a 54) se včera ráno zřítili z montážní plošiny umístěné v osmém patře činžovního domu v brněnské Oblé ulici.

Plošina visela na lanech zachycených na střeše objektu. Dělníci z ní opravovali zastaralé lodžie domu. Neštěstí se stalo v okamžiku, když s lávkou, plně naloženou skleněnými tabulemi, vyjížděli do vrchních pater budovy. „Bylo to hrozné, lávka se najednou naklonila a ti chlapíci spadli dolů,“ řekla jedna ze svědkyň nešťastné události.

U montážní plošiny se uvolnilo lano na jedné straně a lávka se naklonila až na úroveň šestého patra. Odtud oba dělníci spadli z výšky 15 metrů! Jedinou záchranou bylo, že oba řemeslníci dopadli na šikmý svah. I tak je sanitky s těžkým poraněním odvezly do nemocnice, kde jeden z nich nyní bojuje o život.

„Lávky jsou pravidelně kontrolovány a mají v pořádku knihu provozu, chyba tedy musela být někde jinde,“ řekl Aha! Miloslav Koudelka, jednatel společnosti Ekonom servis, která zateplení panelového domu provádí. Bezpečnostní technici nyní zkoumají, zda šlo o špatnou manipulaci, nebo o technickou závadu lávek, které patří firmě Energo servis. „Na vyjádření je zatím velmi brzo, čekáme, až celou situaci vyšetří bezpečnostní technik,“ řekla k tragédii Zdeňka Zapletalová, jednatelka firmy Energo servis.

30.11.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.