Povinné energetické štítky: Budou stát majlant! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Povinné energetické štítky: Budou stát majlant!

Fotografie
Fotografie (internal)

Už jen na podpis prezidenta Václava Klause čeká novela zákona o hospodaření energií, kvůli které budou muset být budovy označeny energetickými štítky s detaily o jejich spotřebě. Od příštího roku by tak musely mít štítky všechny domy určené k prodeji či pronájmu!

Pro případ prodeje jednotlivých kanceláří či bytů se povinnost odkládá na rok 2015. Stejně jako každý kotrmelec, do kterého nás nutí evropské směrnice a novely, bude i tento stát pořádné peníze! „Tady budou nějací technici, kteří budou mít nejlépe monopolní certifikát, že jsou to oni, kdo to smějí dělat, a zaplatíte pět tisíc,“ předestřel minulý týden odpůrce novely, senátor Jaroslav Kubera (ODS).

Olej do ohně přilil senátor Miloš Vystrčil (ODS), když sdělil, kolik bude stát štítek na bytový dům. „Jestli někdo říká 20 tisíc korun, tak si myslím, že hovoří o velmi střízlivé ceně, pokud si přečtu všechno, co tam má být obsaženo,“ prozradil.

Přečtěte si
gordon
11. 8. 2012 • 10:29

který politik je finančně zainteresován ve firmě, která to bude provádět? Tato informace nějak uniká.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.