Šílený střelec z Colorada: Útok plánoval dlouho! Dalo se masakru zabránit? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Šílený střelec z Colorada: Útok plánoval dlouho! Dalo se masakru zabránit?

Vrah James Holmes.
Vrah James Holmes. (ČTK/AP, ara)

Nový film »Temný rytíř povstal« se zapsal do historie o dost jinak, než si producenti slibovali. Na pátečním promítání v městečku Aurora v Coloradu přišlo rukou šíleného střelce o život 12 lidí včetně šestileté holčičky.

Dalších 58 lidí bylo zraněno, 11 z nich stále bojuje o život. Student medicíny James Holmes (24), který už je ve vazbě, útok plánoval několik měsíců! Mohla mu policie předejít?!

Pyrotechnici celý víkend zneškodňovali kila výbušnin nastražených v Holmesově bytě. Kdyby do něj někdo vstoupil dveřmi, celý blok by vyletěl do povětří. Nebezpečné látky proto likvidovali oknem.

Nenápadnému osamělému muži údajně poslední čtyři měsíce chodilo poštou velké množství různě velkých zásilek neznámého obsahu, munici si objednával i na internetu. Útok na kino v Auroře tedy očividně plánoval velmi dlouho.

Jak je možné, že si jeho podezřelého chování nikdo nevšiml? Motiv činu stále chybí – oběti si vybíral náhodně, jeho trestní rejstřík byl navíc dosud téměř čistý.

 

 

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.