Pokrývač Michalec: Mám novou práci! Ničím holubí vajíčka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Pokrývač Michalec: Mám novou práci! Ničím holubí vajíčka!

Bohumil Michalec rozbíjí holubí vajíčka na střechách dnes a denně.
Bohumil Michalec rozbíjí holubí vajíčka na střechách dnes a denně.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Nejdřív zkoušeli nasadit sokoly, pak spoléhali na povolené zimní odstřely. Nic nepomohlo. Holubi se v Uherském Hradišti doslova přemnožili.


V obřích hejnech ničí fasády památkově chráněných domů či Kliknutím zvětšetemístního kostela, stejně jako budovy radnice. Město však našlo další, – a zdá se, že konečně účinnou – zbraň. Zaměstnalo Bohu- mila Michalce (57), aby ničil holubí vajíčka.

„Najali jsme pokrývače, který vybírá třeba na střechách kostelů anebo teď i v silech holubí hnízda s vejci,“ tvrdí Květoslav Fryšták z radnice v Uherském Hradišti.
Pokrývač Bohumil Michalec dojíždí z nedalekého Starého Města a dennodenně na střechách domů hledá poslední letošní holubí vejce. Kliknutím zvětšeteTa sbírá a ničí. „Nejhorší bylo, když mě při práci chytla bouřka, byl jsem bez jištění a okamžitě začala střecha plná holubího trusu klouzat jako zrcadlo, tehdy šlo bez nadsázky o život, nemohl jsem se ani pohnout,“ připomíná muž složité chvíle pětadvacet metrů nad zemí.

Uherskohradišťská specialita – rozbíjení holubích vajec – má už své výsledky. Podle prvních letošních součtů se zdá, že Michalcova několikaměsíční dřina nese první ovoce, holubů nad Uherským Hradištěm možná o několik stovek ubylo. „Boj je to tvrdý, pěkně nebezpečný ve velkých výškách a účinný zatím tak z poloviny,“ hodnotí dosavadní souboj se znečišťovateli města. I tak je v Uherském Hradišti holubů na dva tisíce, takže Bohumil Michalec bude mít dostatek práce i na jaře.


Autor: (jč)
Foto pro Aha!: Ivan Dostál

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.