Nešťastní důchodci: Chtěli auto roztlačit, jenže... Wartburg jim ujel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Nešťastní důchodci: Chtěli auto roztlačit, jenže... Wartburg jim ujel!

Tak to vypadalo na místě nehody. Zraněné manžele odvezla sanitka do nemocnice.
Tak to vypadalo na místě nehody. Zraněné manžele odvezla sanitka do nemocnice. (Montáž a foto Aha! – Martin Přibyl, HZS)

Kuriózní havárii řešili v sobotu policisté nedaleko obce Čelina na Příbramsku. Starším manželům tam ujel legendární »smraďoch« wartburg. Natankovali u pumpy, která byla už v minulosti pokutovaná za nekvalitní benzin, a jejich auto se na nový příděl paliva ne a ne rozjet...

Rozhodli se proto svůj dvojtakt z kopečka roztlačit. Jenže vůz jim ujel a po dvaceti metrech skončil ve škarpě. „Muž chtěl s pomocí manželky auto roztlačit, ale nestačil do něj včas nasednout,“ popsala nehodu mluvčí příbramské policie Lenka Pavlová. Jak se snažil svého plechového miláčka šofér (79) dohnat, skončil pod ním. Jeho žena (78) při nečekaně rychlém rozjezdu upadla a odřela si obličej.

Záchranku nebohým seniorům zavolal Pavel Břížďala (42). „Jeli jsme na fotbal, když jsme uviděli auto ve škarpě a pod ním člověka a paní se zakrváceným obličejem u něj, ihned jsme volali záchranku,“ popsal. Naštěstí tudy projížděla další auta. „Wartburg jsme v šesti lidech nadzvedli a dědu vytáhli,“ dodává statečný záchranář amatér Břížďala.

„Vzhledem k prvotnímu popisu neštěstí odstartoval k nehodě i vrtulník, když však záchranáři zjistili, že má děda pouze lehčí zranění kolena, vrtulník odvolali zpět na základnu,“ doplnila Pavlová.

Kromě ponaučení, že se rozjetý wartburg tělem zastavit nedá, bolavého kolena a pár odřenin, byla celková škoda vyčíslena na tisíc Kč. Tedy zhruba na hodnotu auta.

Autor:  rbj

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.