Tohle že je spravedlnost? Ubodala Andrejku: Za mříže nepůjde! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tohle že je spravedlnost? Ubodala Andrejku: Za mříže nepůjde!

Babička (vlevo) chránila svou vnučku vlastním tělem. Maminka Andrea s pláčem vzpomíná na svou krásnou dcerku.
Babička (vlevo) chránila svou vnučku vlastním tělem. Maminka Andrea s pláčem vzpomíná na svou krásnou dcerku. (pro Aha! – Marie Stypková)

Schizofrenní Monika (41) z Frýdku-Místku, která 22. ledna ubodala Andrejku Kuchtíkovou (†1) a těžce zranila její babičku Máriu Bartošovou (58), za mříže nepůjde. Podle znalců byla totiž v době svého šíleného běsnění nepříčetná.

A znalci také navrhli místo vězení pouze uložení ochranné léčby. Vražedkyně Monika je nyní hospitalizována v opavské psychiatrické léčebně. „Leží na uzavřeném oddělení a v jejím případě se bude zřejmě jednat o dlouhodobou ochrannou léčbu,“ potvrdil Aha! primář léčebny Ivan Drábek.

Rodiče zabité Andrejky jsou zoufalí. „Jsem v péči psychiatra a každá zmínka o naší Andrejce můj zdravotní stav zhoršuje,“ uvedla maminka holčičky s tím, že rodina alespoň požaduje, aby soud nařídil šílené Monice doživotní ústavní léčbu.

„Nemůžeme dopustit, aby se podobné neštěstí opakovalo,“ řekla Aha! maminka Andrea Kuchtíková.

Jak se vražda stala?

Na Máriu Bartošovou, která hlídala vnučku Andrejku, někdo zazvonil, podívala se kukátkem na chodbu, nikdo tam nebyl. Myslela si, že si jde pro Andrejku její maminka, proto nechala dveře bytu pootevřené. Jenže vtom do bytu vtrhla s nožem v ruce sousedka Monika.

„Začala do mě bodat jak šílená,“ vzpomíná babička, která tělem chránila malou Andrejku. „Pak se obrátila k malé, která po celou dobu plakala, a bodla ji do zad,“ dodává babička. Rána byla smrtelná.

Přečtěte si
bobina
21. 4. 2012 • 07:53

laxní přístup psychiatrů? No, víte,po republice běhá tolik bláznů,že se jen těžko dají všichni někam zavřít. Mají léčbu a to je vše co pro ně doktor může udělat. Na nich je,zda léčbu plní a nebo ne,respektivě na jejich rodině! Vážená,svádět na doktora to,že je někdo šílený může jen naprosto nedospělý,nebo hloupý člověk. Nevidím jediný důvod,proč by za to mohl psychiatr! On nemůže suplovat rodinu a ta se na dotyčnou paní zvysoka vyprdla! Jak jednoduché v tomto absurdistánu. Ke komunistům a Paroubkovi tak přibili doktoři kteří za všechno špatné u nás mohou! Svatá prostoto,ani se nedivím,že je u nás takový bordel,když jsou lidi tak jednoduší!

eremita
20. 4. 2012 • 22:35

Tak ho klepne, ale proč tolik zášti k pisatelovu názoru a tolik zastání s laxním přístupem psychiatrů? Jako odborníci dokázali odhalit diagnozu, možné následky nikoliv. Necitlivý přístup opravdu raní. Nejen u lékařů.

3151958
20. 4. 2012 • 18:01

To je strašný,pro rodiče i babičku,lékaři věděli že ta paní je blázen proč jí nedali do blázince,dnes tu mohla Andrejka dělat rodičům radost a smát se,hnala bych k zodpovědnosti i ty co tu paní nechali volně z takovou nemocí ,vždyť museli tušit jak to jednou může dopadnout.

bobina
20. 4. 2012 • 17:14

bacha na to aby tě z toho nekleplo a ty paka doktorský jsi ve finále nepotřeboval sám. Takoví jako jsi ty docela dobře známe,pod anonymitou ze sebe dělají geroje a potom když jsou u doktora,tak jsou to ti největší uplakaní pose.rové které znám!

panivoxova
20. 4. 2012 • 16:17

hubousi nic snad neprivolam,ale ja bych si proste PORADILA..jinak..je mi tak lito maminky male holcicky..na co budem zivit z nasich dani nepricetnyho dementa,kterej si na to mozna jen hraje.a i kdyby si nehrala.na co??!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.